Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Po hádke svojho spolubývajúceho uškrtil. Telo vyhodil do kontajnera, našli ho na skládke
Zdielať na
Krimi

Po hádke svojho spolubývajúceho uškrtil. Telo vyhodil do kontajnera, našli ho na skládke

Zdroj: TASR

KARLOVE VARY / Karlovarská polícia rieši prípad vraždy, z ktorej mrazí. V piatok, 27. októbra obvinila 26-ročného muža, ktorý mal podľa zistení zabiť svojho spolubývajúceho a jeho zabalené telo neskôr vhodiť do kontajnera. Pátranie tak prebiehalo na skládke, kde kriminalisti skutočne našli pozostatky zavraždeného muža. Páchateľovi hrozí dvadsať rokov vo väzení.

Ohavný prípad sa podľa vyšetrovania mal odohrať už v nedeľu, 22. októbra, kedy sa podozrivý a jeho rovnako starý spolubývajúci pohádali v byte v Karlových Varoch. Nahnevaný muž odišiel. Neskôr sa tam vrátil a našiel svojho spolubývajúceho spať. V tej chvíli ho mal uškrtiť.

Na druhý deň dopoludnia telo zosnulého zabalil a vyhodil do kontajnera o niekoľko ulíc ďalej. V utorok, 24. októbra, sestra obete na polícii nahlásila svojho brata ako nezvestného. Podozrivý mladík sa medzitým ukrýval v Prahe a aj v Nemecku. "Do Karlových Varov sa mal vrátiť z dôvodu zaopatrenia finančnej hotovosti," uviedol policajný hovorca Jakub Kopřiva.

V stredu, 25. októbra, ho polícia zadržala. "V piatok sa uskutočnila rozsiahla pátracia akcia na skládke komunálneho odpadu. Policajtom výrazne pomohli kolegovia z Hasičského záchranného zboru Karlovarského kraja, ktorých bolo na mieste niekoľko desiatok," prezradil Kopřiva. Po niekoľkých hodinách telo naozaj našli. Bolo už v značnom štádiu rozkladu. Polícia podala podnet k návrhu na vzatie podozrivého do väzby. Na rozhodnutie súdu si muž počká v policajnej cele. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dvanásť až dvadsať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy