Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zraneného medveďa museli utratiť. Šofér po zrážke nezastavil
Zdielať na

Zraneného medveďa museli utratiť. Šofér po zrážke nezastavil

HYBE / 120-kilový medveď pravdepodobne skrížil cestu vodičovi pri Hybiach. Ten však nezastavil a zranené zviera zostalo na ceste. Pomoc tak volal až ďalší vodič.

Náhodný okoloidúci vodič zbadal medveďa, ktorý sa plazil po ceste. Medveďa zbadal pri odbočke na liptovskú diaľnicu. Zviera malo pravdepodobne znehybnenú spodnú časť tela. "Ráno sme obdržali hlásenie od diaľničnej polície, že bol spozorovaný medveď. Predpoklad je, že ho zrazilo auto," uviedol veterinár Ľubomír Bakoš, člen Zásahového tímu Sever.

Medveď skončil mimo cesty

Hrozilo, že sa medveď dostane na diaľnicu, avšak zviera v silných bolestiach išlo mimo cesty. "Počas preverenia udalosti bol policajnou hliadkou spozorovaný medveď pohybujúci sa mimo cesty," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Gabriela Kremeňová.

Hľadal ho zásahový tím aj poľovníci. Napokon zraneného medveďa našiel poľovnícky pes v krovinách asi 500 metrov od cesty, kde sa mala stať kolízia s autom. "Bol v ťažkom teréne, bol pri vedomý. Buď to bol rázštep panvy, alebo poškodená chrbtica. Bol ochrnutý na zadnú časť tela," doplnil Bakoš.
Z miesta nešťastia na miesto, kde bol eliminovaný, sa dostal na predných labách. Tie zadné ťahal za sebou.

Trpiace zviera museli utratiť

"Za cieľom skrátenia utrpenia bol usmrtený guľovou zbraňou. Niesli sme ho cez pole v plachte," dodal veterinár. Zrazený 8-ročný medveď ide na preparáciu Tatranskej Lomnice. Neďaleko tejto lokality pri diaľnici fotopasca zachytila viacero medveďov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy