Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vyhrážal sa, že ju zabije skrutkovačom a skočí pod vlak. Muža zo Slovenskej Volovej už obvinili
Zdielať na
Krimi

Vyhrážal sa, že ju zabije skrutkovačom a skočí pod vlak. Muža zo Slovenskej Volovej už obvinili

HUMENNÉ / Najprv slovná hádka, následne muž fyzicky napadol ženu. Útočník jej povedal, že ju zabije skrutkovačom a potom vraj sám skočí pod vlak. Opakovane ju udieral, kričal na ňu a vyhrážal sa, že jej intímne fotografie zverejní na sociálnych sieťach. V jednom z humenských bytov sa tento scenár dial opakovane.

Všetko toto konanie u ženy vzbudzovalo neustály strach, a preto sa rozhodla ohlásiť to na políciu. Policajná hliadka agresora obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

"Uznesením povereného príslušníka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom bolo vznesené obvinenie voči mužovi z obce Slovenská Volová z trestného činu nebezpečného vyhrážania," informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Odborníčka upozorňuje, že počas takýchto vypätých situácii môže byť smrtiacou zbraňou čokoľvek, aj skrutkovač. "Ľudia by sa nemali hádať tam, kde riziko, že by použili nejaký smrtiaci nástroj," povedala psychiatrička Danica Caisová.

Polícia sa často stretáva s prípadmi, kedy sa obete domáceho násilia na nich obracajú až vtedy, keď prejde do fyzických útokov a začnú mať reálny strach o život. "Za tým môže byť mnoho motivácii – žena si možno nevie predstaviť život bez muža, možno si nevie predstaviť, že by utiahla finančne rodinu bez jeho prispenia," zamýšľa sa psychiatrička

Súvisiace články

Najčítanejšie správy