Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dopravný kolaps na východe Slovenska. Nehoda zablokovala vlaky aj autobusy
Zdielať na

Dopravný kolaps na východe Slovenska. Nehoda zablokovala vlaky aj autobusy

BELÁ NAD CIROCHOU / Prevrátený kamión s nákladom v pondelok 23. októbra zablokoval hlavný ťah medzi Humenným a Sninou. Nahnevaní boli vodiči aj cestujúci v autobusoch, ktorí na ceste uviazli na vyše hodinu. Niektorí sa rozhodli ísť peši. Vodič (46) skončil v nemocnici.

​K nehode došlo na hlavnej ceste za obcou Belá nad Cirochou krátko po 9. hodine ráno. Z oboch strán sa vytvorili dlhé kolóny. Z oboch strán sa vytvorili dlhé kolóny. Nákladné vozidlo sa totiž prevrátilo tak, že zablokovalo oba jazdné pruhy. Osobné autá ho ledva obchádzali.

Kým osobné autá policajti púšťali striedavo, autobusy v kolóne uviazli na niekoľko hodín. Navyše, železničná doprava v tomto úseku nefunguje, dôvodom je elektrifikácia trate. V troch okresoch nahradilo vlaky 25 autobusov. Niektorí cestujúci sa rozhodli ísť peši. "My potrebujeme ísť do Sniny, tak skúsime, či nás zoberie nejaké auto, nevieme," uviedla jedna z cestujúcich.

Presné okolnosti a dôvod, prečo sa ťažký kolos prevrátil, vyšetruje polícia. Nákladné vozidlo prevážalo niekoľko ton vážiace stroje, ktoré mali byť podľa zistení TV JOJ určené na likvidáciu. "Tovar uložený na nákladnom špeciálnom prívese nebol riadne bezpečne umiestnený, rozložený a ani upevnený, v dôsledku čoho sa vozidlo prevrátilo," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Na miesto privolali záchranárov, ktorí zraneného vodiča previezli do sninskej nemocnice.

Odstránenie ťažkého kolosu nebolo jednoduché, keďže pracovať na mieste nehody bolo zložité aj pre odťahovú službu. Nákladiak sa podarilo zdvihnúť a postaviť späť na kolesá vďaka ťažkej technike po viac ako 3 hodinách. "Na nákladnom vozidle vznikla celková škoda vo výške cca 15 tisíc eur," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy