Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri nehode na diaľnici D1 zasahoval vrtuľník, jedna osoba zraneniam podľahla
Zdielať na

Pri nehode na diaľnici D1 zasahoval vrtuľník, jedna osoba zraneniam podľahla

BRATISLAVA / Na diaľnici D1 medzi Bernolákovom a Ivankou pri Dunaji došlo k dopravnej nehode.

Na mieste zasahovala vrtuľníková záchranná služba. Pre TASR to potvrdili z oddelenia komunikácie a marketingu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR.

"OSZZS vyslalo k vážnej dopravnej nehode na diaľnici D1 smer Senec vrtuľníkovú záchrannú službu a dve ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci. Na mieste prebieha resuscitácia jednej osoby," uviedlo stredisko na sociálnej sieti. Zelená vlna RTVS na sociálnej sieti informovala, že na mieste sa zrazilo viacero áut. Úsek je podľa nej aktuálne uzavretý.

Podľa informácií od polície bolo v pravom jazdnom pruhu kvôli poruche odstavené motorové vozidlo značky Mercedes. Po chvíli sa k nemu pristavilo ďalšie vozidlo značky BMW, ktorého vodič chcel poskytnúť pomoc.

"Následne po vystúpení vodiča z vozidla BMW doň narazil vodič s vozidlom Audi. Vodič z vozidla BMW utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho okamžitý prevoz vrtuľníkom do bratislavskej nemocnice," uviedla Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

K nehode bol privolaný aj záchranársky vrtuľník. Ten pristál priamo na diaľnici a tak doprava v smere ma Senec bola úplne zastavená. "Po prílete k miestu nehody si posádka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti 43-ročného muža s podozrením na vážny úraz vnútorných orgánov a poranením panvy. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti bol pacient uvedený do umelého spánku a v kritickom šokovom stave ho záchranári letecky previezli do Univerzitnej nemocnice na Kramáre," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov ATE.

 V nemocnici si ho ihneď prevzal tím lekárov a robili všetko pre jeho záchranu. Jeho zranenia však boli veľmi vážne. "Napriek enormnej snahe našich zdravotníkov sa muža žiaľ už nepodarilo zachrániť a zraneniam krátko po prevoze podľahol," poznamenala Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Počas dokumentovanie nehody polícia zúžila premávku do jedného jazdného pruhu. Na diaľnici sa tak tvorili rozsiahle kolóny. O príčinách tejto tragickej dopravnej nehody je ešte predčasné hovoriť. Jej okolnosti policajti vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy