Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Na čerpacej stanici vylial palivo na zem a zapálil ho. Vek vinníka je šokujúci
Zdielať na

Na čerpacej stanici vylial palivo na zem a zapálil ho. Vek vinníka je šokujúci

HORNÝ ZEMPLÍN / Všetci sme mohli vyletieť do vzduchu, hovoria obyvatelia malého mesta na Hornom Zemplíne potom, čo niekto vylial na čerpačke palivo na zem a zapálil ho. Polícia prípad vyšetruje ako zločin všeobecného ohrozenia. Vyšetrovanie už ukončili a výsledok vás prekvapí.

"Čo sa mohlo stať? Všetci sme mohli vyletieť do vzduchu, zhorieť a hotovo," vyjadrili sa obyvatelia obce. Polícia tento prípad vyšetrovala ako zločin všeobecného ohrozenia. Nechýbalo veľa a mohlo dôjsť k explózii s fatálnymi následkami.

Incident sa odohral na čerpacej stanici na Hornom Zemplíne. Je to zarážajúce, ale páchateľom bolo v tomto prípade dieťa vo veku okolo deviatich rokov. "Počas prevádzky stanice páchateľ prišiel k stojanu na výdaj pohonných hmôt, z ktorého úmyselne rozlial pohonné hmoty na zem a následne sa ich pokúsil zapáliť," informoval vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Pri druhom stojane spravil to isté. Tentoraz však vznikol požiar. Oheň sa našťastie rýchlo podarilo uhasiť zamestnancom čerpacej stanice. To, že skutočne išlo o dieťa, teraz potvrdila aj polícia. Za tento zločin, ktorým ohrozilo životy obyvateľov mesta, hrozí až 10-ročný trest. Avšak zásadnú úlohu hrá v tomto prípade jeho vek.

"V danej trestnej veci bolo trestné stíhanie zastavené z dôvodu neprípustnosti, to znamená, že osoba, z dôvodu jej veku, nie je trestne zodpovedná," avizovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová. A v prípade maloletých nie sú podľa zákona trestne zodpovední ani rodičia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy