Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Autonehoda troch vozidiel: Kamióny sa snažili vyhnúť osobnému autu
Zdielať na

Autonehoda troch vozidiel: Kamióny sa snažili vyhnúť osobnému autu

PREŠOV / Na východe Slovenska sa v piatok 20. októbra zrazili dva nákladné ťahače aj s návesmi a ešte aj s osobným autom. Cesta do dedín za Prešovom bola niekoľko hodín úplne neprejazdná. Za volantmi ťahačov sedeli vodiči Poliaci. Pre vinníka nehody to skončilo blokovou pokutou na mieste nehody. Kamióny boli našťastie prázdne.

​Stalo sa to skoro ráno v piatok 20. októbra. Na ceste z Prešova do dedín. Vodičmi nákladných áut boli 56 a 37-roční Poliaci, vodičom osobného auta bol 37-ročný Slovák.

"Najstarší z vodičov viedol jazdnú súpravu, pričom nedodržal bezpečnú vzdialenosť od vozidla idúceho pred ním a taktiež neprispôsobil rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. "Boli sme privolaní k odťahu týchto vozidiel, našťastie boli prázdne," vyjadril sa Jaroslav Kučerov zo Slovak Assistance Team. 

Vodiči boli na mieste podrobení dychovým skúškam, výsledky boli vo všetkých prípadoch negatívne. Hmotná škoda na zúčastnených vozidlách bola predbežne odhadnutá na 30-tisíc eur. Dopravná nehoda bola riešená na mieste nehody. Pokutou v blokovom konaní pre vinníka. "Dopravná nehoda bola riešená na mieste v blokovom konaní," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy