Skoro jasno
17°
Bratislava
Poplach v Trnave. Pred nákupným centrom padali výstrely
Zdielať na

Poplach v Trnave. Pred nákupným centrom padali výstrely

TRNAVA / Poplach v centre Trnavy. Mladík na partiu rovesníkov vytiahol zbraň a pred nákupným centrom padali aj výstrely. Ľudia na ulici v panike utekali. Strelec skončil v putách.

Ozbrojené komando z ničoho nič vo štvrtok 19. októbra večer obkľúčilo trnavskú City arénu. Hľadali mladého muža. Ten mal byť ozbrojený. Pištoľ vytiahol na partiu mladých potom, ako mal okolo nich prefrčať prirýchlo na kolobežke. Skupina chlapcov mu vraj začala nadávať, kam sa tak ponáhľa, a začala sa roztržka. "Asi si myslel, že ho ideme napadnúť, a v tej chvíli teda vytiahol zbraň. Párkrát dal vedľa. Keď kamaráta zasiahol, tak som pozeral, či je teda krv, či má ostrú zbraň. Mám krvné podliatiny na tele," uviedol jeden z chlapcov. V tej chvíli ešte nikto netušil, že zbraň nie je skutočná, ale len atrapa. Ľudia, ktorí stáli na ulici, začali utekať a schovávať sa do bezpečia. "Ľudia začali panikáriť. Ja som začal kričať nech položí pištoľ. Môj kamarát mu teda nastriekal slzný plyn do očí," dodal. Jeden z trojice mu nastriekal slzným sprejom do tváre a ďalší ho spacifikoval. 

17-ročný mladík stihol ujsť do nákupného centra. Išlo o airsoftovú zbraň, takže tie zranenia nie sú nejaké vážne. Do pár minút tu boli policajti, ktorí mladíka spacifikovali a momentálne je zadržaný a robia s ním policajti ďalšie úkony. "Prípad riešime v súvislosti s trestným činom výtržníctva. Presné okolnosti celej udalosti policajti naďalej vyšetrujú," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Policajti zbraň zaistili a mladíka odviedli na oddelenie na výsluch. Rovnako vypočuli aj partiu, ktorá sa s ním dostala do potýčky. Obvinený zatiaľ nie je nikto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy