Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Občanov vystrašil požiar: V okrese Malacky horel rodinný dom
Zdielať na

Občanov vystrašil požiar: V okrese Malacky horel rodinný dom

VEĽKÉ LEVÁRE / V obci Veľké Leváre na Záhorí zasahovali hasiči a záchranári. V jednom z rodinných domov tam začalo horieť. Vo vnútri tej chvíli bola matka s tromi malými deťmi.

Na požiar upozornil pes

Požiar v dome vypukol krátko pred obedom. V dome býva žena s tromi malými deťmi a v čase požiaru boli všetci v detskej izbe. V spoločnej záhrade býva jej sestra, ktorá nič netušila. Počula ale zavíjať psa, a tak vyšla von. To už mali na ňu kričať susedia a zo sestrinho domu sa valil dym. "Videl som dym a potom volali ľudia hasičov. Bolo vidieť plameň vnútri," opísal incident sused.

"Rýchlo som jej utekala odomknúť, ale nešlo otvoriť. Ona v tom šoku nemohla nájsť kľúče, tak sme s priateľom rýchlo otvorili okno a vyťahovali sme deti aj ju. Potom sa vypáčili dvere a volali sa hasiči," priblížila priebeh incidentu sestra Mária. Horieť malo podľa jej slov v detskej izbe. Deti sa mali hrať a ich mama údajne zaspala. "Jej dcéra ju nemohla zobudiť," doplnila sestra.

V nemocnici skončila matka s tromi malými deťmi

Na miesto museli zavolať aj záchranárov, v nemocnici totiž skončila aj matka s tromi malými deťmi. Podľa informácií TV JOJ sa nadýchali splodín z horenia. "Posádka sanitného automobilu HZS previezla dve osoby intoxikované splodinami horenia na centrálny príjem jednej z bratislavských nemocníc," informoval Koči. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali ženu s deťmi do spádových nemocníc. Boli pri vedomí a komunikovali," priblížila Peťa.

Rodine pomocnú ruku ponúkla aj samotná obec

Podľa slov starostu majú totiž k dispozícii priestory práve na pomoc svojim obyvateľom v núdzi. "Sme v kontakte s rodinou. Keď sa vráti rodina z nemocnice, viem im na prvotnú chvíľu poskytnúť jeden taký núdzový byt," ozrejmil Richard Nimsch starosta obce Veľké Leváre.

Podľa slov lekárov je rodina mimo ohrozenia života. Čo sa však presne stalo a ako požiar vznikol, nikto zatiaľ netuší. Na mieste boli aj zisťovatelia príčin požiarov, ktorí zhorenú izbu prehľadali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy