Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Päťkrát, no stále nie dosť. Doživotný zákaz šoférovania opitého muža neodradil
Zdielať na

Päťkrát, no stále nie dosť. Doživotný zákaz šoférovania opitého muža neodradil

PREŠOV / Mal doživotný zákaz šoférovať, no i tak si sadol za volant opitý. Muž z obce na východe Slovenska si koledoval o to, čo nasledovalo na súde. Po nociach strávených v policajnej cele ho sudca poslal nekompromisne do väzby. Už päťkrát ho chytili šoférovať s alkoholom v krvi.

Muž, ktorý bol v minulosti už neraz odsúdený za alkohol za volantom si sadol za volant opäť a opäť jeho dychová skúška ukázala pozitívny výsledok. Prekvapenie policajnej hliadky bolo ešte väčšie, keď sa pozreli na jeho minulosť. "Lustráciou bolo zistené, že tento muž viedol vozidlo napriek tomu, že má súdom uložený trest zákazu činnosti riadiť motorové vozidlá všetkých druhov a to na doživotie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

S doživotným zákazom bol v tej chvíli obmedzený na osobnej slobode a najbližšiu noc už strávil v policajnej cele. Na súd ho predviedli policajti v putách. Jediné, čo mu prekážalo bola naša kamera. Zadržaný muž predtým ako nafúkal narazil v mieste svojho bydliska do zaparkovaného auta.

Na súde si vypočul nekompromisný ortieľ

Na mieste nehody nezotrval, no políciou bol v krátkom čase vypátraný a podrobený kontrole. Výsledok dychovej skúšky dosiahol takmer 1,5 promile. "Muž z obce Rokycany bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky ako aj z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia," dodala Ligdayová..

Obvineného vzal sudca do väzby. Pri pohľade do jeho zápisov trestnej činnosti vyzerá, že sa z predošlých prehreškov nepoučil. "Dôvodná obava hrozila z toho, že už toto je piatykrát, čo bol odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," povedal Boris Vittek, sudca Okresného súdu Prešov. Rozhodnutie súdu trestným rozkazom nie je nateraz právoplatné. Odsúdený ako aj prokurátor si ponechali čas na vyjadrenie. Sudca mu udelil nekompromisný trest aj preto, že toto nebolo prvýkrát. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy