Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Prípad novoročnej vraždy Eriky v Michalovciach: Podľa polície sú svedkovia nevinní
Zdielať na

Prípad novoročnej vraždy Eriky v Michalovciach: Podľa polície sú svedkovia nevinní

MICHALOVCE / Vyšetrovanie novoročnej vraždy 46-ročnej Eriky v Michalovciach sprevádzali od začiatku úvahy, či jej bolo možné zabrániť. Podľa získaných dôkazov sa totiž priamo na mieste nachádzali svedkovia brutálneho incidentu. Záver vyšetrovania je taký, že osoby ktoré sa podarilo identifikovať, sú podľa polície nevinné.

Polícia objavila svedkov na záberoch z bezpečnostných kamier. Aj kvôli nim sa priamo na mieste vraždy robili špeciálne vyšetrovacie úkony. Išlo o dvojicu pracovníkov technických služieb mesta Michalovce. Erika sa k nim rozbehla a kričala o pomoc. Vrahovi však útok neprekazili, z miesta odišli a ani nekontaktovali tiesňovú linku. 

"V čase incidentu sa v blízkosti miesta trestného činu pohybovali dve osoby, ktoré v tom čase kráčali do zamestnania. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov však nebol dôvod na znesenie obvinenia týmto osobám pre žiadny z trestných činov," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach

Okolo dobodanej a ležiacej Eriky prešla ešte ďalšia svedkyňa. Ani táto chodkyňa jej vôbec nepomohla. Polícia sa zatiaľ neobrátila na verejnosť so žiadosťou o identifikáciu neznámej ženy. "Počas vyšetrovania bolo na kamerových záznamoch zistené, že v blízkosti miesta sa nachádzala ešte jedna osoba. Túto osobu sa však aj napriek vykonaným previerkam stotožniť doposiaľ nepodarilo," dodala Ivanová.

Mŕtvu Eriku objavili až 30 minút po útoku vraha. Záchranné zložky k nej privolala práve tá istá dvojica svedkov, ku ktorým sa rozbehla a ktorí ju videli naposledy nažive.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy