Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Padák odfúkol vietor. Mladá paraglajdistka skončila v korune stromu
Zdielať na

Padák odfúkol vietor. Mladá paraglajdistka skončila v korune stromu

MAGINHRAD / V korune stromu uviazla v sobotu 14. septembra podvečer mladá paraglajdistka. 17-ročná študentka si prišla do okresu Rimavská Sobota prvýkrát vyskúšať tento letecký šport. Počas klesania však zrejme zafúkal vietor a ju zaviazalo medzi konáre stromu. Odvážna slečna aj napriek tejto udalosti plánuje lietať ďalej.

​Paraglajding si na Maginhrad prišlo vyskúšať 12 záujemcov. Pred samotným letom mali približne 4 hodinovú inštruktáž. "Všetko nám vysvetlili, úplne všetko nám ukázali. Bolo to úplne bezpečné," povedala paraglajdistka Tatiana. Deň prebiehal v poriadku, až kým okolo štvrtej popoludní nedošlo ku menšej kolízii. Jedna z účastníčok počas pristávania skončila v korune asi 10 metrov vysokého stromu. Niekoľko minút visela na padáku, kým neprišli jej záchrancovia.

Študentka strach nemala

"Ja som vedela, že sa mi nič nestane, že ma ten padák udrží," tvrdí odvážne paraglajdistka Martina. Šťastím bolo aj to, že neuviazla v neďalekom lese a rimavskosobotskí hasiči sa ku miestu ľahko dostali. "Pomocou výškovej techniky a kombináciu s tou lezeckou sa nám ju bezpečne podarilo dostať na zem," uviedol veliteľ zásahu HaZZ v Rimavskej Sobote Szabolcs Figei.

Jeden z nich vyliezol po strome, ďalší sa ku nej dostali pomocou vysúvacieho rebríka. Najskôr zachránili ju, potom z konárov vyslobodili aj padák. 17-ročná študentka prezradila, že je úplná začiatočníka a za menšiu nehodu môže podľa nej vietor. "Na poslednú chvíľu ma zvrtlo, ani neviem ako," povedala. Študentku zo Žiliny ale táto nehoda od leteckého športu určite neodradí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy