Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tragická naháňačka s migrantmi. Vodič unikal policajtom, no za cenu životov
Zdielať na

Tragická naháňačka s migrantmi. Vodič unikal policajtom, no za cenu životov

BUDAPEŠŤ / Dvaja ľudia zahynuli a niekoľko ďalších utrpelo zranenia, keď sa na ceste pri maďarskej obci neďaleko srbských hraníc prevrátilo auto, v ktorom boli ilegálni migranti.

Vo štvrtok 12. októbra o tretej nadránom, blízko maďarsko-srbských hraníc havaroval Renault s francúzskymi evidenčnými číslami. Vodič auta, v ktorom viezol ilegálnych migrantov, stratil v zákrute kontrolu nad autom. Unikal totiž pred policajtmi, ktorí ho chceli zastaviť a skontrolovať. "Auto vo vysokej rýchlosti narazilo do stromu a prevrátilo sa. V dôsledku nehody zomreli na mieste dve osoby a šesť ďalších osôb bolo zranených. Podľa prvotných údajov auto riadil prevádzač, ktorý prevážal nelegálnych migrantov," upresnila policajná hovorkyňa Báčsko-malokumánskej župy v Maďarsku Erika Horváth.

Cesta bola uzavretá

Koľko osôb prevážal v aute a kto zraneniam na mieste podľahol, maďarská polícia nespresnila. Cesta bola v dôsledku nehody niekoľko hodín uzavretá.

ňOperačné stredisko v Kecskeméte na miesto vyslalo 6 záchranárskych vozidiel. Záchranári ošetrili dvoch ťažko a štyroch ľahšie zranených účastníkov nehody a previezli ich do okolitých nemocníc. Obec Kiskunmajsa leží približne 40 kilometrov od hraničného priechodu Szabadka-Subotica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy