Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Streľba v Lučenci: Z budovy strieľal muž, situáciu upokojovali kriminalisti
Zdielať na

Streľba v Lučenci: Z budovy strieľal muž, situáciu upokojovali kriminalisti

LUČENEC / 42-ročný Michal v Lučenci mal minimálne 3x vystreliť zo zbrane. Na miesto tak vyrazili kukláči a vyjednávači. Tí nakoniec zasahovať nemuseli. Polícia zatiaľ neuviedla, či muž použil funkčnú zbraň, alebo plynovú pištoľ. Mala ho nahnevať prítomnosť príslušníkov finančnej správy pri jeho nehnuteľnosti.

Podľa informácií, ktoré sa nám podarilo zistiť na mieste, smerovali pracovníci finančnej správy do tejto rozostavenej budovy neďaleko cintorína. Majiteľ nehnuteľnosti ale zareagoval na ich návštevu mimoriadne agresívne. "Sme videli ako išli traja colníci. Už keď boli pri tom dome, tak začal po nich kričať. Tá osoba, že vy buzeranti, no a také nadávky. Že hoďte sem atómovku," povedala svedkyňa.

Nadávkami a krikom sa to ale neskončilo. Muž mal následne použiť zbraň. "Potom sme počuli výstrely. Sme sa zľakli. Tri boli," dodala svedkyňa. "Môžem potvrdiť, že dnes krátko predpoludním došlo v Lučenci k vysokoprofilovému incidentu. Podľa doterajších informácií mal 42-ročný muž opakovane vystreliť zo zbrane," ozrejmila Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Na miesto ale vyslali kukláčov aj tím vyjednávačov z Banskej Bystrice. Tých ale nakoniec odvolali. "Situáciu sa v krátkom čase podarilo upokojiť lučeneckým kriminalistom, ktorí muža obmedzili na osobnej slobode," dodala Kováčiková.

Policajti zaistili aj zbraň, ktorú poslali na expertízne skúmanie. Počas dokumentovania udalosti policajti na miesto priviezli aj podozrivého muža. Bol nepokojný a aj vtedy stále niečo vykrikoval. "Sa mi zdá, že nebol psychicky v poriadku," doplnila svedkyňa. "V súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa a prečin nebezpečného vyhrážania," informovala Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy