Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
22 rokov dostal za vraždu družky. Tibor sa chce podrobiť detektoru lži
Zdielať na

22 rokov dostal za vraždu družky. Tibor sa chce podrobiť detektoru lži

KOŠICE / Muž, ktorý mal zavraždiť svoju družku, si vypočul rozsudok. Tragédia sa stala v obci Lipovník, pričom jej mal zasadiť jedinú ranu priamo do srdca, na ktorú vykrvácala. Obžalovaný po celý čas skutok popiera a tvrdí, že je ochotný podstúpiť aj detektor lži.

68-ročný Tibor, ktorý mal zavraždiť svoju družku Ildikó trval na svojej nevine a tvrdil, že žene neublížil. Vraj už aj v minulosti mala pokusy o samovraždu. Súd sa s týmto nestotožnil a uznal ho za vinného.

Jediná rana do srdca sa stala osudná pre 47-ročnú Ildikó. Podozrivý z tejto vraždy spred dvoch rokov je jej druh Tibor. V osudný deň mali spolu popíjať borovičku a z domu sa často ozýval krik a hádky. "Akože on veľmi dobrý chlap bol, len stále ona vyprovokovala," povedal obyvateľ obce.

Nebohá žena si mala dokonca v minulosti vymyslieť, že ju zbil jej druh, no dokazovaním sa zistilo, že klamala. Čo sa stalo tentokrát vie už len sám Tibor, keďže v dome okrem ich dvoch nikto nebol. Obžalovaný je ochotný podrobiť sa aj detektorom lži aby svoju nevinu dokázal, ten mu sudca zamietol. Znalec  vylúčil to, že si žena mohla spôsobiť zranenia sama. 

Sudca mu vymeral 22-ročný trest vo väzení s maximálnym strážením. Prokurátorka sa s týmto trestom stotožnila, obžalovaný nie. "Obžalovaný od samého počiatku trestného konania tvrdí, že je nevinný, že uvedený skutok, z ktorého je obvinený nespáchal, za tým si stojí, pravdepodobne po porade s klientom podáme odvolanie proti rozsudku mestského súdu Košice," vyjadrila sa obhajkyňa obžalovaného.

Rozsudok zatiaľ právoplatný nie je, obžalovaný si ponechal lehotu na podanie odvolania a tak rozhodnúť bude musieť krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy