Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Štvrťstoročie za mrežami za znásilnenie netere
Zdielať na

Štvrťstoročie za mrežami za znásilnenie netere

TRENČÍN / Krajský súd v Trenčíne definitívne poslal do väzenia 33-ročného Ivana z Bánoviec nad Bebravou, ktorého uznali vinným zo zločinu znásilnenia. Ohavný skutok pritom spáchal na vlastnej neteri, ktorá mala v tom čase iba 14 rokov. Za mrežami si posedí celé štvrťstoročie.

Spala sama v byte, keď k nej do izby vtrhol strýko. Z toho, čo nasledovalo má traumu aj dnes. 33-ročný Ivan mal podľa obžaloby znásilniť svoju iba 14-ročnú neter. "Stále plakala. Teraz aj keď príde niekto ku mne - nejaký chlap, tak ona nemôže fungovať. Teraz k nám jednoducho nemôže chodiť chlap," povedal otec poškodenej dcéry. Okresný súd v Bánovciach nad Bebravou mu za zločin znásilnenia vymeral 25 rokov. Ivan sa odvolal, pretože sa necíti byť vinný. "Aj po vyšetrení maloletej bolo preukázané, že je naďalej panna a k súloži medzi nimi nedošlo," reagoval obhajca obžalovaného.

Odvolal sa však aj prokurátor, ktorý pre obžalovaného žiadal doživotie v rámci zásady trikrát a dosť. Ivan bol totiž v minulosti už šesťkrát súdne trestaný, a to aj za násilné trestné činy. Odvolací senát krajského súdu napokon potvrdil, že Ivan za znásilnenie svojej 14-ročnej netere strávi najbližších 25 rokov za mrežami. Obžalovaný muž sa rozhodol na súde nevypovedať. Napokon sa to ukázalo ako obrovská chyba. Ivan o skutku prvýkrát prehovoril až keď bolo neskoro.

"Hej, som veľmi spokojný za to, že ma odsúdili iba na jednom priamom dôkaze a ani trestný čin som nespáchal," vyjadril sa odsúdený Ivan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy