Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Po roku od tragédie na Zochovej sa Dušan Dědeček opäť postavil pred súd
Zdielať na

Po roku od tragédie na Zochovej sa Dušan Dědeček opäť postavil pred súd

BRATISLAVA / Na Krajskom súde v Bratislave sa v pondelok 9. októbra koná odvolávací proces v prípade Dušana Dědečka, ktorý vlani pri divokej jazde Bratislavou usmrtil päť mladých ľudí. Dědečka mestský súd v júni odsúdil na 15 rokov väzenia. Podľa generálneho prokurátora Maroša Žilinku bol ale trest príliš nízky. Vydal preto pokyn na odvolanie.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka označil uložený trest 15 rokov väzenia za neprimerane nízky. Krajskému prokurátorovi v Bratislave vydal pokyn, aby proti rozsudku Mestského súdu Bratislava I. podal odvolanie v neprospech obžalovaného pre nesprávnosť výroku o treste. "Uložený trest odňatia slobody považujem za neprimerane nízky, dôsledne nezohľadňujúci spôsob spáchania činu, jeho následky a osobu páchateľa. V neposlednom rade nezabezpečuje ani generálnu prevenciu, výchovný vplyv, teda odradenie iných od páchania obdobných trestných činov," uviedol Žilinka.

Dušana Dědečka z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova odsúdil v júni senát Mestského súdu Bratislava I na 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Obžalovaný na hlavnom pojednávaní priznal vinu.

Dopravná nehoda v centre Bratislavy si 2. októbra 2022 vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených osôb. Dušan Dědeček mal podľa obžaloby šoférovať v štádiu ťažkého stupňa opitosti. Jeho automobil dosiahol rýchlosť 143 kilometrov za hodinu. K stretu s prvou osobou malo prísť pri rýchlosti 107 kilometrov za hodinu. Na zastávke sa malo nachádzať približne 40 ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy