Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Detstvo medzi smeťami: V opustenej budove našli žiť rodinu s malými deťmi
Zdielať na

Detstvo medzi smeťami: V opustenej budove našli žiť rodinu s malými deťmi

BRATISLAVA / Žalostné nehygienické podmienky, haldy odpadu a čoraz viac chladnejšie noci. V opustenej budove v Bratislave našli prebývať rodinu s dvoma malými deťmi. Stalo sa tak počas kontroly mestskej polície. Deti si napokon odviezli sociálne pracovníčky.

​Mestskí policajti sa zamerali na viacero opustených objektov. Jedným z nich bola poschodová budova pod hlavnou železničnou stanicou."Pri tejto kontrole sme spolupracovali aj s úradom sociálnych vecí a rodiny. Na Žabotovej ulici v opustenej budove sme našli pri kontrole jednu rodinu s dvoma deťmi," informoval o prípade Peter Borko, hovorca mestskej polície v Bratislave. 

Na mieste prebývala žena so svojim partnerom. S nimi boli dve malé dievčatká. Jedno z nich malo podľa informácií TV JOJ len vyše roka. Rodina prespávala vo vnútorných priestoroch na najvyššom poschodí. Sociálne pracovníčky ako i ľudia žijúci v okolí železničnej stanice ich už dobre poznali. "Priamo pod strechou v týchto priestoroch podľa známok ako sú matrace a podobne prebývalo viacero ľudí, nie len táto rodina avšak pri kontrole sme našli len ju," doplnil Borko.

Deti už matke v minulosti odobrali

Podľa našich zistení sa o deti starala aj ich babička. Matka dvoch maloletých dievčat mala mať už v minulosti problémy so sociálkou. Tentokrát jej deti odobrali. Podľa našich informácií by teraz mohli skončiť výhradne v opatere svojej starej mami. "Príslušný orgán vykonal a vykonáva opatrenia Sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately v záujme maloletých detí a podal na súd návrh na neodkladné opatrenie," uviedla Barbara Túrosová, vedúca tlačového a komunikačného oddelenia ÚPSVaR. 

Bratislavčania žijúci neďaleko miesta stretávajú ženu pravidelne. Aj so svojim partnerom sa zdržiavajú hlavne v okolí stanice a chátrajúcej budovy. Mestskí policajti tam neboli prvýkrát. "Zasahovali sme tu napríklad pri požiari, kedy sme pomáhali ľuďom utiecť z týchto priestorov a často sa tu stretávame s ľuďmi, ktorí neoprávnene užívajú tieto nebytové priestory," vysvetlil Borko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy