Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Takýto kabriolet ste ešte nevideli: Šofér sa bez vodičáka hnal ulicami mesta
Zdielať na

Takýto kabriolet ste ešte nevideli: Šofér sa bez vodičáka hnal ulicami mesta

LUČENEC / Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici dohliadali na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti v Lučenci. Počas hliadky namerali vodiča "kabrioletu", ktorý išiel 77 km/h v obci, kde platí rýchlosť 50 km/h.

​Keď sa policajtom na displeji prístroja na meranie rýchlosti zobrazilo vozidlo idúce 77 km/h namiesto povolených 50 km/h, zastavili ho.

Policajti sa však nestačili čudovať, aký vskutku svojský "kabriolet" maximálnu povolenú rýchlosť prekročil. Aby toho nebolo málo, následnou kontrolou vodiča zistili, že šoférujúci 25-ročný mladík nie je držiteľom vodičského preukazu. "Vozidlo tiež nemalo tabuľky s evidenčným číslom. Policajti túto dobrodružnú jazdu Lučencom ukončili a vodič bude riešený v správnom konaní na dopravnom inšpektoráte," uviedla polícia na sociálnej sieti. 

Mladík šoféroval auto s odpílenou strechou, bez dverí, kapoty, kufra či iných častí karosérie. "Vozidlo tiež nemalo tabuľky s evidenčným číslom. Policajti tak túto dobrodružnú jazdu Lučencom ukončili a vodič bude riešený v správnom konaní na dopravnom inšpektoráte," priblížila polícia. Toto špeciálne vozidlo, ktoré upútalo aj pozornosť krajských dopravných policajtov, skončilo nakoniec v kovošrote. Jazdu na ňom sme si vyskúšali aj my. A skutočne funguje. Dokonca naštartovalo na prvý pokus. Akurát výfuk sem-tam štrajkoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy