Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Neuveriteľná krutosť. Psíka našli pobehovať po uliciach s vrasteným špagátom do krku
Zdielať na

Neuveriteľná krutosť. Psíka našli pobehovať po uliciach s vrasteným špagátom do krku

ZLATÉ KLASY / Dvojročného psa, ktorý mal vrastený špagát do krku a behal po dedine, odchytili dobrovoľníci v obci Zlaté Klasy. Bolo šťastím, že špagát pretrhol a zachránil si tak život. Sloboda zvierat chce na majiteľa psa podať trestné oznámenie.

​Dvojročného psíka veterinári zachránili pred istou smrťou. Špagát mu jeho majiteľ uviazal, keď bol psík ešte malý. On rástol a krk sa zväčšoval, ale špagát nepovolil a zarezával sa do krku. "Zápal bol veľmi silný, preto bolo potrebné veľmi rýchlo konať. Bol prevezený na našu zmluvnú veterinárnu kliniky," informovala Kristína Devinská, koordinátorka kampaní Slobody zvierat.

Psíka v celkovej anestézii ošetrili a špagát mu odstránili. "Samotný chirurgický zákrok bol komplikovaný kvôli tomu, že ten zápal bol natoľko silný, že z rany vytekalo veľké množstvo sekrétu. Momentálne je už v našej opatere," priblížila Devinská.

Pracovníkov slobody hnevá ľahostajný prístup k zvieratám. Správajú sa k nim ako keby neboli živé bytosti. "Majiteľ musel vidieť, že keď pes rastie, tak mu ten špagát spôsobuje bolesti. Nemohol nevidieť tú ranu, ktorú mal na krku," uviedol Jozef Chmel, hlavný inšpektor Slobody zvierat.

Keďže pes nemal čip a niekoľko dni sa túlal po dedine Zlaté Klasy, pracovníci Slobody zvierat nevedia, kto je jeho majiteľ. "Chceme teda vyzvať obyvateľov obce Zlaté Klasy, aby nám dali vedieť a kontaktovali našu linku proti krutosti, ak majiteľa poznajú. Podáme trestné oznámenie za týranie zvieraťa," ozrejmila Devinská. "Kde je sadzba od jedného do piatich rokov, ak sa ten čin dokáže," doplnil Chmel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy