Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V zlom čase na zlom mieste: Muž leží s prasknutou lebkou v umelom spánku
Zdielať na

V zlom čase na zlom mieste: Muž leží s prasknutou lebkou v umelom spánku

RIMAVSKÁ SOBOTA / Bol zrejme v zlom čase na zlom mieste. 28-ročný muž leží s prasknutou lebkou v umelom spánku v nemocnici. Vážne zranenia utrpel po potýčke s 25-ročným Lacom. Toho už polícia obvinila z dvoch trestných činov. Hodinu po polnoci sa zrejme obaja vracali z jarmoku.

Stalo sa to pri paneláku, neďaleko hlavného námestia. Laco mal výmenu názorov so svojou bývalou priateľkou, do jej kamarátky strčil. Práve vtedy okolo nich prechádzal Gabriel, ktorý sa chcel mladých žien pravdepodobne zastať. Medzi chlapmi došlo ku potýčke. Gabriel potom padol na zem.

"To keď on padol, taký strašný buď náraz, alebo buchot. To som ani nevedela, čo to bolo. Nič som nevidela. Ani osoby, stromy mi zakrývali výhľad," uviedla svedkyňa. Z toho, čo potom počula, usúdila, že situácia je vážna. Nevedeli ho prebrať, neprebral sa. Hneď volali záchranku.

Mladý muž bol v bezvedomí, keď ho záchranári prevážali do rimavskosobotskej nemocnice. Jeho zranenia boli ale také vážne, že si vyžadovali prevoz na vyššie pracovisko. V nemocnici v Banskej Bystrici ho ihneď operovali, stále je v umelom spánku.

Ako to presne bolo vyšetrujú policajti. Toto im mal Ladislav povedať ešte v noci, krátko po nešťastí: "Napadol ma odzadu. Zhodil som ho na zem. Neudrel som ho, nekopol som ho, ani päsťou som ho neudrel. Určite, že nebol ožratý na mol. Vypité mohol mať. Rozprával čisto, komunikoval." Policajti vypočúvajú všetkých svedkov a vyhodnocujú aj zábery z mestskej kamery. Ladislava už policajti obvinili z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Stíhajú ho na slobode. Chceli sme počuť aj jeho verziu incidentu. U príbuzného sme nechali kontakt, no doteraz sa neozval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy