Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hádka prerástla do surového násilia. Muž brutálne zaútočil na svoju družku
Zdielať na

Hádka prerástla do surového násilia. Muž brutálne zaútočil na svoju družku

TRENČÍN / 50-ročného Eduarda z Nemšovej poslal trenčiansky Okresný súd do väzby. A to pre brutálny útok na družku, ktorá sa zo zranení bude liečiť minimálne dva mesiace. Agresívny muž ju dokonca ohrozoval veľkým kuchynským nožom.

Policajti z Nemšovej zatkli 50-ročného Eduarda po slovnej hádke s družkou, ktorá prerástla do surového násilia. Tento muž mal ženu v záchvate zúrivosti udrieť päsťou do tváre. To bol však len začiatok.

"Po údere napadnutá žena spadla na zem, kde ju útočník chytil za vlasy takou silou, že jej vytrhol niekoľko prameňov vlasov. Následne ženu hodil na posteľ, kde ju opakovane udieral do hlavy a dusil," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová. Žena sa už vtedy bála o svoj život, no to najhoršie ešte len prišlo. Eduard vzal do rúk nôž.

"Kuchynským nožom jej prechádzal po krku, čím jej spôsobil rezné rany. Popri tom sa jej neustále vyhrážal zabitím," dodala hovorkyňa. Žena skončila v nemocnici so zraneniami, ktoré sa budú hojiť minimálne dva mesiace. Ešte dlhšie sa zrejme bude dostávať zo psychickej ujmy. Nabrala však odvahu kontaktovať políciu.

"Privolaní policajti z Obvodného oddelenia PZ z Nemšovej muža v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode. Po vykonaní potrebných procesných úkonoch bolo voči 50-ročnému mužovi vznesené obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa.

Vyšetrovateľ sa zároveň zhodol s prokurátorom, že v tomto prípade existujú dôvody, aby bol obvinený muž stíhaný väzobne. Eduarda preto posadili pred sudcu. Sudca ho napokon vzal do väzby, pretože pri ponechaní na slobode by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Eduarda eskortovali do väznice v Ilave. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi až trojročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy