Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opitý muž v noci napadol tínedžerku. Toto útok prekazilo
Zdielať na

Opitý muž v noci napadol tínedžerku. Toto útok prekazilo

SEREĎ / Opitý muž surovo zaútočil na 17-ročné dievča v Seredi. Hliadka spacifikovala útočníka vďaka kamerovému systému. Z bytovky vybehol aj brat zadržaného, ktorému sa nepáčilo, že jeho súrodenec skončil v rukách polície.

Pracovníčka kamerového systému mestskej polície v Seredi v nočných hodinách zbadala jedného opitého mladíka, ktorý sa správal podozrivo. Na záberoch je vidieť, ako sa mladík zastavil pri skupine dievčat. Pravdepodobne došlo k  hádke a na jedno z dievčat zaútočil. "Mladík jedno z dievčat napadol do tvarovej oblasti a následne spadla na zem. To už bola privolaná naša hliadka, ktorá útočníka eliminovala," upresnil Miroslav Vaško, veliteľ zmeny mestskej polície v Seredi.

Policajti použili hmaty, aby mužovi zabránili pokračovať v tejto protiprávnej činnosti. "Na miesto udalosti prišiel brat útočníka, ktorý nám bránil v úkonoch," opísal situáciu mestský policajt v Seredi Martin Horváth. Vzhľadom na to, že dievčina po útoku spadla na zem a mohla byť zranená, privolali na miesto rýchlu záchrannú službu. "Tínedžera bola po incidente prevezená do nemocnice, kde bola ošetrená," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava.

Tínedžerka to nenechala len tak

Polícia dodala, že tínedžerka následne podala vo veci trestné oznámenie, ktoré bolo realizované hliadkou štátnej polície. Policajti prípad zadokumentovali prvotne ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Antálová ale upresnila, že po preverení všetkých informácií nie je vylúčená zmena právnej klasifikácie.

Podľa neuropsychlóga, človek ktorý je pod vplyvom alkoholu, myslí inak, správa sa inak a často sú oslabené vôľové mechanizmy. "Mnohokrát sú aktivované pudové časti mozgu, ktoré sú zodpovedné za útok. Často sú zodpovedné za to, že sa človek správa veľmi agresívne a je to v dôsledku zmeneného stavu vedomia," vysvetlil neuropsychológ Robert Krause.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy