Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Akcia Vírus: Polícia prepustila aj bývalého generálneho riaditeľa spravodajskej televízie
Zdielať na

Akcia Vírus: Polícia prepustila aj bývalého generálneho riaditeľa spravodajskej televízie

BRATISLAVA / V noci sa na slobodu dostali aj viacerí zadržaní obvinení, napríklad aj bývalý prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút, ale aj bývalý herec a podnikateľ Michal Gučík.

​Polícia oboch zadržaných trestne stíha za rozkrádanie a predražené nákupy vo vojenskom spravodajstve. Celková škoda tak dosiahla až 74 miliónov eur.

​Podľa informácií TV JOJ sa na slobodu dostal aj Michal Gučík, bývalý generálny riaditeľ spravodajskej televízie. Očakávajú sa aj ďalšie prepustenia.

NAKA robila v utorok 19. septembra od ranných hodín rozsiahlu raziu naprieč celým Slovenskom. Celkovo zadržala až 17 ľudí. Medzi nimi aj bývalého riaditeľa vojenských tajných Ľubomíra Skuhru. A tiež vysokého funkcionára Vojenského obranného spravodajstva Daniela Jackuliaka. Troch obvinených sa polícii zatiaľ zadržať nepodarilo. Jedným z nich je aj Ján Balciar, bývalý riaditeľ vojenského spravodajstva v období rokov 2016 až 2020. Táto kauza sa vzťahuje na obdobie z čias ministrov obrany Petra Gajdoša z SNS a Martina Glváča zo Smeru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy