Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vrhli sa piati na jedného: Medzi útočníkmi bol len 16-ročný mladík
Zdielať na

Vrhli sa piati na jedného: Medzi útočníkmi bol len 16-ročný mladík

HUMENNÉ / Vrhli sa piati na jedného. Nevyrovnaný súboj sa odohral na jednom z najväčších humenských sídlisk. Kým miestny muž skončil v nemocnici, policajti vypočúvali občanov z Veľkej Británie a Severného Írska. Napokon obvinili 5 osôb. Medzi nimi aj jedného mladistvého.

Stalo sa to v skorých ranných hodinách na Laboreckej ulici v Humennom. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že údajní agresori boli v poriadnej presile. Ich obeťou sa stal 42-ročný miestny muž. Skončil v nemocnici a podľa polície ho útočníci vôbec nešetrili. Zo zranení sa bude liečiť týždne. "Udierali ho a kopali, čím mu spôsobili viaceré zranenia, ktoré si vyžiadali dlhodobejšie liečenie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Kým sa Humenčan zotavoval, na výsluchu skončili viaceré osoby, a to nielen zo Slovenska. Medzi útočníkmi boli aj páchatelia z Veľkej Británie a tiež zo Severného Írska. Z toho aj jeden mladistvý, iba 16-ročný chlapec. "Piatim osobám bolo vznesené obvinenie z výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva," doplnila hovorkyňa. Všetci obvinení sú za skutok stíhaný na slobode. Polícia dôvod incidentu neprezradila. Páchateľov od brutálneho útoku neodradilo ani obkolesenie panelákmi, keďže sa to stalo na jednom z najväčších sídlisk.

Útok v oblasti nebol prvým

V rovnakej časti mesta sa surový útok odohral aj pred pár týždňami. Vtedy síce išlo o incident jeden na jedného, no muž zo Strážskeho na Humenčana vytiahol teleskopický obušok. "18 rokov, ukáže občiansky preukaz a tým pádom to môžeme predať. Samozrejme, je to nebezpečné, takže to treba používať iba v život ohrozujúcich situáciách, v krajnej núdzi," vysvetlil predajca zbraní a streliva Peter Vysočanský. 

Aj tento útočník bude na verdikt súdu čakať na slobode, hoci preňho pôvodne prokurátor navrhol väzobné stíhanie. Na verdikt súdu si počká aj pätica zo zahraničia. "Ak sa im ale vina pred súdom preukáže, hrozí im trest odňatia slobody až na tri roky, v prípade mladistvého ide o polovičnú trestnú sadzbu," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy