Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Šmyk a náraz do mostíka: Vodička bola pod vplyvom drog, spolujazdec pri nehode zomrel
Zdielať na

Šmyk a náraz do mostíka: Vodička bola pod vplyvom drog, spolujazdec pri nehode zomrel

BREZNO / V apríli sme informovali o prípade z Horehronia, kedy v nemocnici skončilo iba dvojročné nadrogované dievčatko. Zdravotníci zistili, že išlo o pervitín. Príbeh rodiny má šokujúce pokračovanie. Matka dievčatka sedela tento týždeň za volantom auta pod vplyvom drog a alkoholu. Pri nehode, ktorá sa stala v Brezne zahynul 33 ročný spolujazdec.

Pri tragickej nehode prišiel o život 33-ročný učiteľ Michal z breznianskej základnej umeleckej školy. Auto, v ktorom začiatkom týždňa sedel ako spolujazdec, dostalo v zákrute šmyk a narazilo do betónového mostíka. Šoférovala 30-ročná žena.

"Predbežné výsledky toxikologického vyšetrenia krvi vodičky potvrdili prítomnosť drog a alkoholu," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Vodička je v kritickom stave, leží na are v breznianskej nemocnici. Mala zadržaný vodičský preukaz a to práve pre drogy.

Prípad má šokujúce pozadie. Vodičkou je matka dievčatka, ktoré v apríli hospitalizovali v nemocnici. Lekári zistili, že malo v tele pervitín. Žena nám vtedy tvrdila, že nevie, ako sa dieťa k droge dostalo. V tomto prípade ale už vyšetrovatelia obvinili otca dievčatka. "Obvinený si zadovážil a prechovával bielu kryštalickú látku. Zaistené množstvo zodpovedá dvom dávkam drogy," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Deti medzičasom zverili do starostlivosti starých rodičov. Vyšetrovanie aj naďalej pokračuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy