Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ohavná vražda počas sexuálneho útoku. Muž si vypočul nový verdikt
Zdielať na

Ohavná vražda počas sexuálneho útoku. Muž si vypočul nový verdikt

TRENČÍN / Krajský súd v Trenčíne dnes definitívne uzavrel prípad surovej vraždy, ktorý na prelome rokov otriasol malou obcou v okrese Považská Bystrica. Za trýznivú smrť 45-ročnej ženy putuje do väzenia 29-ročný Matej. Odvolací senát mu pôvodný trest ešte o niekoľko rokov navýšil.

​Sedemnásť rokov nepodmienečne. Takýto rozsudok si pred vyše dvomi mesiacmi vypočul 29-ročný Matej za obzvlášť závažný zločin vraždy. Pod značným vplyvom alkoholu mal v staršom rodinnom dome v obci Plevník-Drieňové sexuálne napadnúť 45-ročnú ženu bez domova. Ženu uškrtil holými rukami, podľa jeho slov, nechtiac. "Obžalovaný jej násilím vyzliekol rifle a košeľu, pričom sklonený nad poškodenou ju začal škrtiť oboma rukami okolo hrdla. Nebohá kričala, odtláčala obžalovaného až začala chrčať,“ uviedla sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne

Opäť svoj čin oľutoval

Obžalovaný Matej sa hneď na začiatku súdneho procesu k spáchaniu skutku priznal a aj ho oľutoval. Pred odvolacím senátom to, vo svojej jedinej vete v rámci záverečnej reči, zopakoval. „Mňa to všetko mrzí, čo som spravil, ale už sa to nedá vrátiť späť,“ povedal obžalovaný Matej. Krajský sud vyhovel odvolaniu prokurátora, ktorý považoval sedemnásťročný trest odňatia slobody pre viackrát súdeného muža za neprimerane mierny. "Podľa paragrafu sa obžalovaný Matej K. pri nezmenenom výroku o vine odsudzuje na trest odňatia slobody vo výmere 20 rokov,“ znel rozsudok predsedu odvolacieho senátu Krajského súdu Trenčín. 

Verdikt súdu je definitívne právoplatný, pričom Mateja zaradili na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Člen odvolacieho senátu Krajského súdu Trenčín tvrdí, že podľa názoru tohto senátu v prípade obžalovaného išlo o o takzvanú časovanú bombu, ktorá, žiaľ, v tomto prípade aj vybuchla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy