Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Počas policajnej naháňačky s prevádzačom sa ozval výstrel
Zdielať na

VIDEO: Počas policajnej naháňačky s prevádzačom sa ozval výstrel

VEĽKÉ LEVÁRE / Policajti sa snažili zadržať vozidlo s prevádzačom a migrantmi. Jeden z nich dokonca skončil v nemocnici. Policajti však naháňali aj ďalšie vozidlo, ktoré prevádzača sprevádzalo.

Pozrite si zábery z akčnej naháňačky: 

​​Dve podozrivé vozidlá, Mercedes a Opel, mali ísť podľa polície z Maďarska po diaľnici D2 smerom na Českú republiku. Práve Mercedes mal doprevádzať druhé vozidlo, v ktorom boli migranti. Policajné hliadky ich začali prenasledovať. Zatiaľ, čo jedno vozidlo zostalo na diaľnici, druhé z nej zišlo a smerovalo na obec Veľké Leváre. Policajti mu boli stále v pätách. A aj napriek použitiu varovných signálov vodič nezastavil, ale dupol na plyn. "Pred obcou Veľké Leváre policajné hliadky vytvorili zo služobných vozidiel uzáveru a vodič prenasledovaného vozidla prudko strhol riadenie, v dôsledku čoho narazil s vozidlom do oplotenia," uviedla policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Jana Šimunková.

Ani to ho nezastavilo

Začal cúvať a pokúsil sa uniknúť druhým smerom. Aj ten mu však zatarasili policajné hliadky. Na jeho zastavenie použili aj služobné zbrane a strieľali do vzduchu. Podľa miestnych ľudí sa mal dať prevádzač na útek. Policajti začali po ňom ihneď pátrať a prehľadávali širšie okolie. V aute sa viezlo až 11 migrantov z Turecka. Medzi nimi bola aj jedna žena a tri deti. Zasahovať museli aj záchranári, pretože jeden z utečencov sa pri prenasledovaní zranil. "Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulanciu Záchrannej zdravotnej služby, ktorá po prvotnom ošetrení transportovala 26-ročného muža s poranením hlavy do nemocnice v BA," informoval hlavný operátor Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Viliam Sládek. Ďalší zostali na mieste pri aute.

Všetci migranti skončili na polícii

Po pár hodinách skončili všetci na policajnej stanici v Malackách. "Druhé prenasledované vozidlo bolo zastavené policajnými hliadkami na území Krajského riaditeľstva PZ v Trnave," dodala Šimunková. Práve v ňom mal byť podľa zdroja Televízie JOJ aj prevádzač, ktorý unikol polícii po zásahu na Záhorí. Vodič ho zrejme vyzdvihol počas toho, ako utekal policajtom. Všetci zadržaní boli odovzdaní cudzineckej polícii. Vyšetrovateľ už v prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin prevádzačstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy