Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Opatrovateľku ohrozoval nožom. Žena bežala k nemocnici a privolala si pomoc
Zdielať na

Opatrovateľku ohrozoval nožom. Žena bežala k nemocnici a privolala si pomoc

MICHALOVCE / Mám v ruke nôž a zabijem vás! Tieto slová adresoval doposiaľ neznámy páchateľ žene, ktorá bola na ceste do práce. Stalo sa to v Michalovciach, neďaleko psychiatrickej nemocnice. Odvážnej opatrovateľke sa našťastie podarilo ujsť a privolať pomoc. Chce však upozorniť aj ostatných, aby si dali pozor.

Páchateľ zrejme využil situáciu, že žena išla sama a v okolí sa nikto ďalší nenachádzal. Najskôr na ňu zakričal, no ona nereagovala. Potom sa k nej potichu priblížil.

Žena išla skoro ráno do práce, keď sa náhle pred ňou objavil mladý muž. Po chvíľke na ňu dokonca vytiahol aj nôž. "Začal mi hovoriť, spolupracujte so mnou, lebo mám nôž v ruke a vás zabijem. Mal ho v ruke najprv takto a potom predo mnou ho držal," opísala obeť vyhrážok.

Opatrovateľka sa napriek strachu o svoj život zachovala odvážne. Na mladíka nebojácne zakričala. "Ja hneď tak prísne som povedala, že či chce peniaze," dodala obeť.

Potom sa od neho na krok vzdialila a dala sa na útek. Bežala približne 400 metrov, až ku vrátnici nemocnice, odkiaľ si privolala pomoc. "Mladší, možno tak do 30 rokov, menší odo mňa, možno 153 výška," opísala útočníka žena v ohrození. 

Miestni osadníci tušia, kto to mohol urobiť. Údajne sa s ním už viac krát stretli a tiež majú z neho strach. "V tej búdke spal a ráno skoro išiel. On je taký feťák. Chodia tu stále kontrolovať policajti, ale nechytili ho," povedala osadníčka.

"Michalovskí kriminalisti urobili viacero previerok a vyťažili niekoľko osôb, napriek tomu však doposiaľ osoba podozrivá zo spáchania tohto skutku stotožnená nebola," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach

"Bojím sa, ale prespávam u dcéry a chodím taxíkom. Aby si ľudia dali pozor, lebo nevedia na koho natrafia," objasnila obeť. Polícia prípad vyšetruje ako nebezpečné vyhrážanie. Páchateľovi za to hrozí až trojročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy