Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Výbuch pri zohrievaní jedla. Dôchodkyňu vážne popálili plamene po explózii propán-butánu
Zdielať na

Výbuch pri zohrievaní jedla. Dôchodkyňu vážne popálili plamene po explózii propán-butánu

RYBNÍK / 68-ročná žena si chcela pripraviť jedlo a skončilo sa to výbuchom. Stalo sa to v obci Rybník. Šľahajúce plamene zasiahli dôchodkyňu, ktorá utrpela ťažké popáleniny. Zranil sa aj manžel, ktorý ju ratoval.

Manželia boli vo vinici na oberačkách. Popoludní išla žena do chaty pripraviť jedlo pomocou variča na malú plynovú bombu. Počas manipulácie došlo k výbuchu a žena začala horieť.

To, že sa niečo deje začul manžel v sekunde sa ženu sa snažil uhasiť a privolal aj pomoc. "Zásah sťažoval terén kde bola chatka v neprístupnom teréne," opísal Ľuboš Ďurina, veliteľ zásahu HAZZ v Leviciach.

Oboch zranených previezli záchranári do nemocnice. Podľa informácii televízie JOJ dôchodkyňa utrpela popáleniny na 70% tela. Vrtuľníkom ju previezli na kliniku popálenín.

Manžel mal popálené ruky. "Žena bola vo vážnom stave a s popáleninami transportovaná do nemocnice v Bratislave a popálený muž bol transportovaný do nemocnice v Leviciach," uviedol Viliam Sládek, hlavný operátor OS ZZS SR.

Na mieste bol aj zisťovateľ príčin požiaru. K výbuchu zrejme došlo po nahromadení plynu potom, ako žena išla varič zapáliť. Ide len o predbežné informácie. "Požiar vznikol od 2 kg fľaše. V čase nášho príchodu už bola vonku a ochladená," dodal Ďurina.

Presné okolnosti výbuchu polícia vyšetruje. "Polícia v Tlmačoch začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," informovala Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy