Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Finančná správa zasahovala vo viacerých podnikoch. Do podnikov vkročili počas prevádzky
Zdielať na

Finančná správa zasahovala vo viacerých podnikoch. Do podnikov vkročili počas prevádzky

BRATISLAVA / Finančná správa zasahovala vo viacerých podnikoch známej siete reštaurácií v Bratislave. Colníci do prevádzok nabehli počas plnej prevádzky. Zamerali sa na registračné pokladne.

V poobedných hodinách príslušníci finančnej správy v civile vkročili aj do prevádzky na nábreží Dunaja. Krátko na to už kontrolovali všetky registračné kasy podniku, ktorý následne pracovníci uzavreli. Podľa informácií TV JOJ mal ich zásah súvisieť so systémom e-kasa a totožné kontroly v tom istom čase prebiehali aj v ďalších prevádzkach skupiny. 

"Môžeme potvrdiť, že finančná správa dnes vykonala viacero kontrol v prevádzkach v Bratislave u ktorých vzniklo podozrenie, že mohlo dôjsť k porušeniu zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice," uviedla Martina Rybanská, hovorkyňa finančnej správy SR.

V známej sieti gastroprevádzok nezasahuje finančná správa prvýkrát. Aj v roku 2017 si do viacerých podnikov skupiny prišli pre registračné pokladne. Šéf skupiny mal byť vtedy nešťastný, že tak urobili, keď boli podniky plné zákazníkov. Následne mal osloviť podnikateľa Suchobu, ktorý údajne cez vysokopostavených funkcionárov zisťoval dôvod zásahu.

Od nich mal vtedy dostať odpoveď, že ak im budú každý mesiac platiť tisíce eur, podobné kontroly sa nebudú opakovať. V tejto súvislosti v máji tohto roka zadržala NAKA troch bývalých a jedného vtedajšieho príslušníka finančnej správy v rámci akcie Pilát. "Boli odovzdané finančné prostriedky osobám z prostredia finančnej správy v súvislosti s tým, aby nedošlo k vykonávaniu colných kontrol veľkých podnikateľských subjektov," objasnil Daniel Lipšic, špeciálny prokurátor. 

To či príslušníci finančnej správy pri aktuálnych kontrolách niečo našli, nateraz nie je známe. Ku kontrolám sa nám oficiálne skupina nevyjadrila. "V prípade, ak sa preukáže, že takýto podnikateľ či prevádzka porušila zákon, hrozí mu pokuta. Niekedy bývajú zaistené dôkazy používané aj v rámci daňovej kontroly," dodala Rybanská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy