Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Autom vyletela z cesty a skončila v záhrade. Rodinu neochránil ani betónový plot
Zdielať na

Autom vyletela z cesty a skončila v záhrade. Rodinu neochránil ani betónový plot

KAMENICA NAD CIROCHOU (OKR. HUMENNÉ) / Autom vyletela z cesty, prerazila betónový plot a takpovediac "zaparkovala" v záhrade pri dome. Podľa slov poškodených išlo o život. Obrovským šťastím bolo, že v tom čase nikto na lehátku neleňošil. Skončilo totiž rozlámané na márne kúsky. Poškodených trápi, že sa na vlastnom dvore necítia bezpečne. Pre časté kolízie dokonca pôvodný plot vymenili za betónový, no ani ten ich dostatočne nechráni.

​Za volantom auta sedela žena zo sninského okresu. Nehoda sa stala okolo deviatej dopoludnia. Podľa slov poškodených,  smerovala na Humenné. Na úseku v strede obce je pravotočivá zákruta. Auto vyletelo z cesty a prerazilo betónový plot do záhrady. "Keď popršalo, prach sa zmiešal s dažďom, šmyklo ju," opísal poškodený Jozef Bubelíny. "V uvedenom prípade ide o škodovú udalosť jedného osobného motorového vozidla, ktorá bola riešená na mieste v blokovom konaní," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová.

Vodička sa po nehode podrobila dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. Poškodenú rodinu najviac trápi to, že sa na vlastnom dvore necítia bezpečne. "Išlo tu o život. Som si ležala na lehátku, keby sa to stalo vtedy, tak som mŕtva," opísala poškodená Magda Barošová.

Kolízie tu rátajú na prstoch

Práve preto pôvodný, opakovane zničený plot, vymenili za betónový. "Sme dali nový plot a mysleli sme si, že aspoň trochu to zachránime, ale je to slabé," dodal Jozef. Betónový plot bol za pár mesiacov zdemolovaný už po druhýkrát. Prvá oprava ich stála 2 000 eur. Teraz predpokladajú, že to bude viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy