Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Požiar v bytovke: V opatere lekárov skončilo najmenej 9 ľudí
Zdielať na

Požiar v bytovke: V opatere lekárov skončilo najmenej 9 ľudí

KOŠICE / V jednej z košických bytoviek na Nešporovej ulici na štvrtom poschodí horelo. Hasiči ľudí v krátkom čase evakuovali a jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín horenia, previezli do nemocnice. V opatere lekárov skončilo aj ďalších najmenej 9 ľudí.

Na mieste zasahovali desiatky hasičov a záchranárov. Ľudí z najvyšších poschodí kvôli zadymenému schodisku museli zniesť pomocou výškovej plošiny. "My sme boli doma a zrazu manžel počul jak niečo smrdí jak keby elektroniku pálili a nakoniec išiel na balkón a zrazu sme videli dym, tak sme spanikárili, ja som rýchlo pobalila len malého a sme čakali pokiaľ prídu po nás," opísala situáciu jedna z obyvateliek bytovky.

Plamene sa rozšírili v jednej z izieb bytu, v ktorom bol v tom čase jeden muž. Ako prví boli na mieste mestskí policajti, ktorí prehľadávali bytovku smerom z najvyššieho poschodia smerom dole. "Sme videli zo stúpačky dym, sme vbehli dovnútra, rýchlo vybehli hore a začali klopať na dvere a začali sme hľadať, kde sa to začína," uviedol mestský policajt. Na 4. poschodí to však už bolo celé zadymené a tak počkali na hasičov. "Na pomoc zraneným alebo osobám, ktoré mali problémy s dýchaním sme vyslali spolu sedem posádok ZZS. Záchranári ošetrili na mieste 9 osôb, ktoré utrpeli najmä popáleniny alebo sa nadýchali splodín horenia a po ošetrení ich previezli do nemocnice. Boli medzi nimi aj maloleté osoby," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. Na miesto požiaru pristavili aj evakuačný autobus, ten slúžil na oddych kým hasiči odvetrali spoločné priestory. "Na mieste je zistovateľ príčin vzniku požiaru, ktorý sa bude aj naďalej zaoberať príčinou vzniku požiaru," uviedol veliteľ zásahu Pavol Leško. 

Podľa informácii TV JOJ sa mali plamene rozšíriť v záchode, kde pravdepodobne došlo k elektrickému skratu. Presnú príčinu určia hasiči, ktorí boli na mieste. "Po ukončení obhliadky miesta činu začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy