Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Aby sa dostali k trezoru bankomatu, zlodeji sa vlámali na obecný úrad
Zdielať na

Aby sa dostali k trezoru bankomatu, zlodeji sa vlámali na obecný úrad

ROVINKA / Na obecnom úrade v Rovinke sa v piatok, 18. augusta, neúradovalo. Dôvodom bol nočný pokus o vykradnutie bankomatu. Zlodeji sa totiž vlámali dovnútra, aby sa dostali k vnútornej strane bankomatu.

Zlodeji prišli do obecného úradu krátko po tretej hodine nadránom. Násilne vypáčili dvoje dvere, aby sa dostali k bankomatu. Nezaujímal ich však z vonkajšej strany. Snažili sa tak zrejme dostať priamo k miestu, kde sú umiestnené peniaze. "Obecný úrad je zatvorený, ja sám som sa dovnútra nedostal. Zatiaľ to vyzeralo, že išli len po bankomate a my máme poškodené len dvere," uviedol Tomáš Káčer, starosta obce Rovinka.

Policajti miesto dokumentovali aj niekoľko hodín po nepodarenej lúpeži. Zbierali všetky potrebné stopy, ktoré ich môžu naviesť k zlodejom. "V súčasnosti nie je možné poskytnúť ďalšie informácie, prebiehajú úkony," informovala Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Policajtom by vo vyšetrovaní a identifikácii zlodejov mohli pomôcť zábery z bezpečnostných kamier. Tých je okolo obecného úradu rozmiestnených hneď niekoľko. "Jednu dokonca odstránili alebo zhodili tak, aby nesmerovala priamo na ten bankomat. Aj to bude predmetom obhliadky. Na záberoch ale zrejme bude, ako sa to stalo," priblížil Káčer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy