Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pátracia akcia mala smutný koniec. Muža hľadali v ťažko dostupnom teréne
Zdielať na

Pátracia akcia mala smutný koniec. Muža hľadali v ťažko dostupnom teréne

PREŠOV / Pátracia akcia v Pieninskom národnom parku skončila napriek veľkej snahe so smutným koncom. Do pátrania po mladom mužovi s problémami sa vybrali policajti, hasiči i horskí záchranári. Pátrali pri rieke Dunajec i v ťažko prístupnom teréne. Ich vytypovaná lokalita sa potvrdila, no mladému mužovi sa už pomôcť nedalo.

"Horská služba Pieninského národného parku bola požiadaná o súčinnosť políciou pri pátracej akcii," uviedol Peter Popovič, Hasičská služba Pieninského národného parku. S nezvestným mladým mužom, ktorý odišiel z miesta trvalého bydliska, sa nebolo možné skontaktovať. Do pátrania sa s policajtmi a hasičmi pustili aj ôsmi členovia Horskej služby Pieninského národného parku. Pátrali po suchu, z vody i zo vzduchu za pomoci dronu.

Na člnoch vyrazili do pátrania aj hasiči zo Spišskej Starej Vsi. Na pomoc im prišli aj dve jednotky dobrovoľných hasičov. "Zasahujúci hasiči vykonávali pátraciu činnosť pozdĺž vodného toku pomocou štvorkolky a z vodnej hladiny pomocou člnov," ozrejmila Miroslava Knišová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove

Napriek snahe všetkých zložiek v popoludňajších hodinách bola hľadaná osoba nájdená bez známok života, pátracia akcia bola ukončená so smutným koncom. Ich vytypovaná lokalita sa potvrdila, no nezvestného človeka sa už nepodarilo zachrániť. "Mali sme vytipovanú lokalitu tu v okolí Majerov, a tam sa dotyčná osoba aj našla a bolo to veľmi smutné," dodal Popovič.

"Nezvestná osoba bola nájdená na pravom brehu, približne 10 metrov od brehu bez známok života," doplnila Knišová. "Bohužiaľ pátracia akcia mala smutný koniec," dodal Popovič. "Privolaný lekár konštatoval u osoby exitus," doplnila na záver Knišová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy