Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Tragická nehoda motorkára. Pri obiehaní ho zrazila mladá vodička, pomôcť mu už nedokázali
Zdielať na

Tragická nehoda motorkára. Pri obiehaní ho zrazila mladá vodička, pomôcť mu už nedokázali

TRNAVA / Až štyri nehody motorkárov evidujú len za sobotňajší (12. 8.) deň policajti v Trnavskom kraji. Jedna z nich sa, žiaľ, skončila tragicky. Zrážku s autom neprežil 39-ročný motocyklista.

K nehode došlo krátko pred pol treťou medzi obcami Horné Saliby a Vozokany v Galantskom okrese.

Podľa informácií TV JOJ vychádzala 27-ročná vodička auta z vedľajšej na hlavnú cestu po tom, čo zastavila na stopke. Zľava mala prichádzať kolóna áut na čele s traktorom. Ten dal smerovku a chystal sa odbočiť. V tej chvíli ho mal motorkár takmer na úrovni križovatky začať obiehať. Zrážke s autom sa však už nedokázal vyhnúť. "Prišli sme a už tu boli záchranári," uviedli hasiči z miesta nehody. "Mužovi pomáhali leteckí aj pozemní záchranári a urobili maximum pre záchranu jeho života," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová.

"Leteckí záchranári si na mieste prevzali do svojej starostlivosti 39-ročného motocyklistu s vážnymi poraneniami viacerých častí tela. Jeho stav si vyžiadal rozsiahlu kardiopulmurálnu resuscitáciu aj počas leteckého prevozu. Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu záchranárov sa pacienta nepodarilo zachrániť a počas prevozu svojim rozsiahlym poraneniam napokon podľahol," avizovala Zuzana Hopjaková. "Na miesto udalosti polícia prizvala aj znalca z odboru cestná doprava, ktorý bude posudzovať priebeh a okolnosti nehody. Miera zavinenia je v štádiu policajného vyšetrovania," oznámila Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy