Polojasno
19°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Z mačiek si spravil živý terč. Niekoľko nevinných zvierat prišlo domov s guľkou v tele
Zdielať na

Z mačiek si spravil živý terč. Niekoľko nevinných zvierat prišlo domov s guľkou v tele

MILOSLAVOV / Otrasný prípad v Miloslavove. Niekto z miestnych obyvateľov začal strieľať po mačkách. Prípadom sa už zaoberá polícia. Páchateľovi hrozí až 5-ročný pobyt za mrežami.

Na záberoch v reportáži vidieť jedno zo zvierat, ktoré sa stalo doslova živým terčom ľudskej krutosti. Nie raz, ale rovno dva razy sa majiteľom vrátilo postrelené. V tele má dokopy päť brokov, teraz ho čaká operácia.

"On chodí vkuse dostrieľaný. S veľkou pravdepodobnosťou vzduchovka," uviedla Andrea, majiteľka postrelenej mačky. Táto mačka pritom nie je jediná, ktorú majitelia našli postrelenú. S podobným prípadom sa stretli už aj v minulosti. A to nielen oni, ale údajne aj ďalší obyvatelia Miloslavova. "Čierny kocúrik nám prišiel prvýkrát postrelený, potom druhýkrát. Aj susedova mačka prišla postrelená do hlavy," povedala majiteľka Andrea.

Andrea pri tom už dlhé roky zachraňuje zatúlané zvieratá. Všetky mačky sterilizuje a kastruje na vlastné náklady a následne ich daruje ďalším rodinám. To, čo sa aktuálne deje, si nevie vysvetliť. "Ja ich dám dokopy, posuniem ich ďalej a tie, ktoré mi tu ostanú, tak mne ich zabijú?" pýta sa Andrea. Polícia má už na stole trestné oznámenie a týmto prípadom sa začala zaoberať.

"Uvedený skutok sa dá klasifikovať ako trestný čin týrania zvierat. Keďže páchateľ strieľal na mačky na mieste prístupnom verejnosti a navyše bol skutok spáchaný na viacerých zvieratách, toto konanie opodstatňuje použitie vyššej trestnej sadzby," avizovala zvieracia ombudsmanka Nikola Ďurčíková. Páchateľovi teda v prípade dokázania viny môže hroziť až päťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy