Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
5 rokov za zeleninový úplatok. Exšéfka úradu práce prijala tašku plnú zeleniny
Zdielať na

5 rokov za zeleninový úplatok. Exšéfka úradu práce prijala tašku plnú zeleniny

BANSKÁ BYSTRICA / 5-ročné väzenie za tašku plnú zeleniny. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici odsúdil bývalú šéfku Úradu práce v Piešťanoch. Paradajky, papriku a reďkovky mala Zuzana Komárková zobrať ako úplatok.

Taška so zeleninou dostala do problémov exšéfku piešťanského úradu práce. Rajčiny, papriku a reďkovky priniesla podľa obžaloby priamo do jej kancelárie uchádzačka o finančný príspevok na rozbehnutie podnikania.

"V obžalobe išlo o úplatky," uviedla prokurátorka ÚŠP Martina Kellerová. Proti exriaditeľke vypovedal aj muž, ktorý priznal, že jej za pomoc priniesol víno a čokoládu. Medzi dôkazmi boli aj odposluchy telefonátov a obrazové záznamy priamo z kancelárie obžalovanej riaditeľky úradu, tá ale vinu popierala.

"Popierala aj popiera, som prekvapený z výsledku," povedal obhajca Dalibor Kuciaň. Za vinnú ju súd uznal už po druhýkrát. Pôvodný rozsudok zrušil najvyšší súd, keďže jeden zo svedkov pred výpoveďou nezložil prísahu, sudca ho preto musel vypočuť znova. Exriaditeľku poslal za mreže.

"5-ročný nepodmienečný trest a 2 roky zákaz činnosti," avizovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková. Zelenina v taške bola len vzorkami na ochutnanie. Sudca ale tejto obhajobe neuveril. Žena bola zamestnankyňa štátnej správy, kde platí nulová tolerancia a hodnota úplatku nie je rozhodujúca. Obhajca podal odvolanie, rozhodovať bude najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy