Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zrážka s kamiónom vyzerala hrozivo. Ako je na tom vodič osobného auta?
Zdielať na

Zrážka s kamiónom vyzerala hrozivo. Ako je na tom vodič osobného auta?

KUKOVÁ (OKR. SVIDNÍK) / Na hranici okresov Prešov a Svidník došlo k vážnej dopravnej nehode, ktorá na istý čas obmedzila aj premávku na medzinárodnej trase do Poľska. Osobné auto sa tu doposiaľ za nejasných príčin zrazilo s kamiónom. Z auta tak ostala len kopa zdemolovaných plechov. Je zázrakom, že vodič z neho vyšiel bez pomoci hasičov.

Stalo sa to na úseku medzi dvoma okresmi. Kamión naložený tehlami a oproti osobné auto. Podľa vodiča kamióna vodič osobného auta znenazdajky prešiel do protismeru. On zareagoval tak, že strhol volant, no i tak sa zrážke nevyhol.

"On išiel do kopca a ja z kopca. zrazu vošiel na moju stranu," opísal situáciu vodič kamióna z Poľska. Kamión po zrážke preletel zvodidlá a zastavil sa až v lesnom poraste. Pri pohľade na osobné auto mal jeho vodič šťastie, že prežil. Keď prišli na miesto hasiči, už bol mimo havarovaného auta. Do príchodu záchranárov mu poskytli predlekársku pomoc. S otvorenou zlomeninou ramena ho následne záchranári previezli do nemocnice.

"Dopravná nehoda si vyžiadala zranenia jednej osoby," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchranárov. Po kamión v lesnom poraste musela prísť špeciálna odťahovka, ktorá ho odtiahla v neskorých večerných hodinách. Na odťahovke skončilo aj osobné auto, a to pre potreby vyšetrovania.

"Vozidlo bolo zaistené a bude doručené na parkovisko Okresného riaditeľstva policajného zboru vo Svidníku," informoval Martin Lacko z odťahovej služby. "Z doposiaľ zistených informácií vieme, že vodič osobného auta sa dostatočne nevenoval vedeniu motorového vozidla a prešiel do protismeru. Obaja vodiči boli podrobení dychovým skúškam. Výsledky boli v oboch prípadoch negatívne," dodala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy