Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Krvavý útok na ulici: Traja tínedžeri sa pustili do dospelých
Zdielať na

Krvavý útok na ulici: Traja tínedžeri sa pustili do dospelých

SOBRANCE / Krvavý útok na verejnosti sa odohral v Sobranciach. Šokujúce na tom je, že agresormi boli traja tínedžeri, ktorí sa pustili do dospelých. Na svoje obete zaútočili nečakane zozadu a bez akéhokoľvek dôvodu.

​Dvojica mladíkov kráčala po ulici domov. Zrazu k nim pribehla skupina miestnych obyvateľov a začal sa brutálny útok. "Dostal som do nosa, do tváre a taktiež dozadu do hlavy," uviedol napadnutý Ján Mackulin. Aj Jánov kamarát bol zranený. Počas bitky sa mu však podarilo stlačil zvonček u najbližšieho suseda. Ten vyšiel von a celý incident ukončil. "Už som hovoril dosť, keď mi začala tiecť krv z nosa a úst, lebo som sa začal dusiť vlastnou krvou," dodal Ján. 

Útekom si útočníci nepomohli

Útočníci začali bežať k časti mesta, kde bývali. Práve tam narazili na policajnú hliadku. Tá v čase ich kontroly prijala hlásenie o nebezpečnom incidente.
"Dvaja vo veku 15 rokov a jeden 17-ročný mali odev od krvi. Osoby boli stotožnené ako podozriví z tohto útoku," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Jana Mésarová. Trojica putovala do cely policajného zaistenia a ich obete museli ošetriť v nemocnici. Jána čaká operácia. "Otras mozgu, poškodenie stredného ucha, mám niečo so sánkou a najskôr budem mať operáciu nosa," priznal napadnutý Ján. 

Súd musí zohľadniť aj vek

Vyšetrovateľ už útočníkov obvinil z prečinu výtržníctva v súbehu s ublížením na zdraví. Boli prepustení na slobodu. Ak sa im dokáže vina môžu skončiť vo väzení. "Trest odňatia slobody na tri roky. Keďže ide o mladistvé osoby, trestná sadzba sa znižuje o polovicu," vysvetlila hovorkyňa polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy