Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Expriateľka V. Yegorova: Neverím, že to spravil!
Zdielať na

Expriateľka V. Yegorova: Neverím, že to spravil!

Muža, ktorého považuje polícia za člena podsvetia pustili z basy.

Hoci Volodymyra Yegorova súd z väzby prepustil na slobodu, priamo vo vnútri si ho prevzala hraničná a cudzinecká polícia, pričom nie je jasné, aký štatút pobytu bude Yegorov mať, či ho Slovensko vyhostí na Ukrajinu alebo ho budú zadržiavať, respektíve sa bude voľne pohybovať na území Slovenska.

TASR

"Táto osoba bude riešená v zmysle zákona o pobyte cudzincov," povedala Lucia Garajová z tlačového oddelenia ministerstva vnútra.

Krajský súd mu dnes potvrdil štvorročný trest za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, ktorá súvisela s vývozom kradnutých áut. Svoj trest si Yegorov odsedel už vo výkone väzby a čiastočne aj trestu.

Na Slovensku však ešte čelí obžalobe v dvoch závažných prípadoch, v ktorých ide o vraždy údajne nepohodlných členov jeho skupiny. V prvom zrušil Najvyšší súd SR pôvodný doživotný rozsudok a vrátil kauzu na opätovné prerokovanie. V druhom súd pokračuje.

Yegorova pred ústavom na výkon väzby čakala bývalá družka, ktorú požiadal jeho advokát, aby ho v prípade potreby odviezla. Podľa jej slov sa s Yegorovom dlhší čas nekontaktujú, pred zatknutím údajne podnikal s drevom.

Najčítanejšie správy