Polojasno
22°
Bratislava
Väzeň skoro prišiel o semenník. Natrhol mu ho trestanec
Zdielať na

Väzeň skoro prišiel o semenník. Natrhol mu ho trestanec

LEOPOLDOV / Konflikt medzi trestancami v Leopoldove. Jeden z odsúdených takmer prišiel o semenníky. Spolubývajúci mu ich zdrapil a takmer odtrhol. Zraneného väzňa odviezli vo veľkých bolestiach do nemocnice.

Všetko sa začalo na siedmom oddiele v leopoldovskej väznici. Jeden z trestancov sa po cele špacíroval úplne nahý, aj keď to majú v ústavoch zakázané. Ostatných s tým vraj aj riadne provokoval, čo mu dávali patrične najavo.

Jeden z väzňov vtedy oddychoval a ležal v posteli. Všetko sa zvrtlo, keď sa mu jeho holý kamarát začal premávať rovno pred očami. Skončilo sa to tak, že sa priblížil k jeho hlave a prirodzením mu brnkol po nose. Trestancovi v tom momente praskli nervy. Začal mu nadávať a všetko zobral doslova do vlastných rúk.

Poriadne nahnevaný ho schmatol za semenníky a šklbol s nimi tak silno, že mu jeden vážne poškodil a natrhol. Chodbami väznice sa ozýval rev a výkriky od bolesti. "Potvrdzujeme, že dňa 24. júna 2023 došlo k neúmyselnému zraneniu odsúdeného iným odsúdeným, čo predbežne potvrdilo aj následné preverovanie povereným príslušníkom preventívno-bezpečnostnej služby. Zranením nedošlo k amputácii žiadneho orgánu," informovala Monika Kacvinská, hovorkyňa ZVJS. V obrovských bolestiach ho rovno zobrali do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Tam mu lekári museli prirodzenie dať do poriadku. Na väzenskom lôžku strávil niekoľko dní. "Väzeň mal obrovské šťastie, že o semenník neprišiel. Je to obrovská bolesť, no semenníky vydržia naozaj veľa. Nie je však vylúčené pri masívnom potiahnutí aj  poškodenie, zakrvácanie či až natrhnutie kože alebo poškodenie obalov semenník," avizoval urológ Jozef Dubravický. Z nemocnice je už naspäť za múrmi leopoldovskej väznice, no dvojica už v rovnakej cele nebýva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy