Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na ulici dobodal 17-ročné dievča, teraz tvrdí, že bol nepríčetný. Súd to zamietol
Zdielať na

Na ulici dobodal 17-ročné dievča, teraz tvrdí, že bol nepríčetný. Súd to zamietol

TRENČÍN / Okresný súd v Trenčíne uzavrel prípad mladého muža, ktorý pred dvomi rokmi bezdôvodne na ulici pobodal 17-ročné dievča. Prežilo iba vďaka zhode šťastných okolností. Kima, ktorý sám seba považuje za ženu, uznali za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

19 rokov odňatia slobody v ústave na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Takýto rozsudok si na Okresnom súde v Trenčíne vypočul 23-ročný Kim.

Mladíka z Moravy, ktorý sám o sebe hovorí v ženskom rode, súdili za brutálny útok na mladé dievča zo septembra roku 2021 v Trenčíne. 17-rocnú študentku, ktorá okolo neho prešla, zozadu bez príčiny trikrát bodol kuchynským nožom do chrbta. Ulomená cepe zostala v tele dievčiny, ktorá aj podľa znalcov prežila len vďaka šťastným okolnostiam a rýchlemu zásahu lekárov.

"Nie je to vražda, keď to dievča prežilo, to dievča žije," obraňoval sa obžalovaný Kim ešte v roku 2021. Obhajoba na súde žiadala oslobodenie, pretože Kim bol vraj v čase útoku nepríčetný. Znalci to však odmietli. "Ovládacie a rozpoznávacie schopnosti obžalovaného boli forenzne nevýznamne zmenšené, teda obžalovaný bol v čase skutku príčetný, a preto bol aj trestne zodpovedný," informoval prokurátor Michal Geralský.

"Za to mu súd ukladá úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 19 rokov," povedal predseda senátu Okresného súdu v Trenčíne. "Je mi to ľúto, ale idem do Kroměříža na liečenie. Pôjdem tam do Kroměříža do Zlína. To, že strávim 19 rokov v base na Slovensku, mi nehrozí," myslí si obžalovaný Kim. "Rozsudok sudu považujem za zákonný, vo vzťahu k nemu som si ponechal lehotu na podanie opravného prostriedku," avizoval prokurátor. Obžalovaný Kim sa odvolal ihneď po vyhlásení rozsudku a proces tak bude pokračovať na Krajskom súde. "Je to celé podvrh, môj syn je chorý a patrí na liečenie. To sa aj preukáže," povedala matka obžalovaného.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy