Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Trikrát a dosť: Po znásilnení ďalšej ženy si vypočul svoj trest
Zdielať na

Trikrát a dosť: Po znásilnení ďalšej ženy si vypočul svoj trest

ŽILINA / Krajský súd v Žiline potvrdil doživotný trest pre 44-ročného Kysučana. Tento muž znásilnil bezbrannú ženu, pričom už v minulosti bol súdne trestaný za podobné zločiny. A na svedomí má aj vraždu – ako tínedžer zabil svojho suseda.

Miloš si vyhliadol svoju obeť náhodne. Keď staršia žena v dedine Vysoká nad Kysucou kráčala po chodníku pod lesom, prihovoril sa jej a vzápätí na ňu zaútočil. "Najskôr päsťou udrel do brady a nezistený počet ráz do nosa, z ktorého sa jej pustila krv. Následne ju zvalil na zem na chrbát,“ uviedla prokurátorka. Potom na dobitej žene dokonal otrasný čin. "Vykonaným dokazovaním mal súd jednoznačne preukázané, že obžalovaný sa dopustil trestného činu znásilnenia," povedal suda Michal Mravec. 

Trikrát a dosť

Súdna znalkyňa z odboru psychiatrie a sexuológie tvrdí, že sa v jednom človeku zišla vážna porucha osobnosti a sexuálna deviácia. "Bohužiaľ, aj intelekt nie je veľmi vysoký," dodala. Pri udeľovaní trestu pre tohto muža sudca z Čadce uplatnil zásadu trikrát a dosť. "Tento skutok spáchal po tom, ako bol dvakrát odsúdený za zločin znásilnenia a sexuálneho násilia. Súd je toho názoru, že v danom prípade nie je možná náprava a bol mu uložený trest odňatia slobody na doživotie," uviedol sudca. 

Odvolanie ho nezachránilo

Recidivista Miloš sa proti tomuto verdiktu odvolal, a tak sa jeho prípadom zaoberal Krajský súd Žilina"Krajský súd odvolanie obžalovaného zamietol ako nedôvodné. Rozsudok Okresného súdu Čadca je teda právoplatný," uviedla Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu Žilina. Súd teda pre Miloša potvrdil výnimočný trest. To znamená, že do konca svojho života zostane za múrmi väznice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy