Jasno
20°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vyhrážal sa bombovými útokmi, teraz mu hrozí až doživotie. Muž je obvinený z terorizmu
Zdielať na

Vyhrážal sa bombovými útokmi, teraz mu hrozí až doživotie. Muž je obvinený z terorizmu

PEZINOK / Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhoduje o ďalšom osude mladého muža obvineného z terorizmu. Prokurátor pre neho žiada väzbu. Muža, ktorý sa štátnym orgánom vyhrážal bombovými útokmi, zadržali policajti pred pár dňami na železničnej stanici v Poprade. Rozhodovanie o väzbe v Pezinku mapuje náš kolega, reportér Peter Hlávek.

​Muža priviezla ozbrojená eskorta PMJ pred sudcu krátko po 16.00 hodine. Ten navrhuje z obavy úteku a pokračovania v trestnej činnosti, ako aj z ovplyvňovania svedkov. Vzhľadom na to, že ide o závažný trestný čin, vo väzbe môže pobudnúť až 60 mesiacov.

Spomínaného muža zadržali policajti z NAKA v rámci akcie Pastierik na železničnej stanici v Poprade. Muž cestoval vlakom z Košíc do Bratislavy. Podľa zistení polície mal obvinený muž zaslať výhražné správy, z ktorých obsahu vyplynula hrozba súvisiaca s možným páchaním teroristickych útokov. V správe napríklad spomínal: "Pravdepodobne zažijete tragické hromadné nešťastie ako na maratóne v Bostone, ibaže len na autobusovej zastávke s vašimi ratolesťami znásilnenými." V prípade dokázania viny hrozí mužovi 25 rokov za mrežami alebo doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy