Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič šokoval policajtov: Namiesto kolesa pripevnil na vozík bicykel
Zdielať na

Vodič šokoval policajtov: Namiesto kolesa pripevnil na vozík bicykel

KEŽMAROK / Úplne nový spôsob využitia bicykla objavil vodič z východného Slovenska. Na ceste medzi Spišskou Belou a Kežmarkom sa objavil netradične upravený dopravný prostriedok. Na mieste kolesa bol o vozík pripevnený bicykel. Vodič tak bude mať čo vysvetľovať polícii.

Video vyvolalo na sociálnych sieťach veľký záujem. Mnohí neverili vlastným očiam. Nuž, Slováci sú skutočne vynaliezavý národ a poradia si za každých okolností. Chýbajúce koleso predsa nemôže byť problém. Pripevníte bicykel a ide sa na cestu. Ľudová tvorivosť sa prejavila aj v komentároch. "Samotné video pôsobí na jednej strane dosť komicky, no na druhej strane veľmi riskantne. Určite v takomto technickom stave nemá čo prívesný vozík robiť na cestách," vyjadril sa dopravný konzultant Maroš Palesch. Stačilo málo a vozík sa mohol stať nekontrolovateľným.

"Za takéto konanie môže byť vodičovi zadržané osvedčenie o evidencii vozidla ako aj tabuľka s evidenčným číslom a uložená bloková pokuta. Vodič môže použiť na jazdu len také vozidlo, ktoré možno prevádzkovať v cestnej premávke. Podmienky prevádzkovania vozidiel sú stanovené v zákone o prevádzkovaní vozidiel v cestnej premávke," vysvetlil Tomáš Vrábel, viceprezident PZ SR. Je fajn pobaviť národ a poradiť si za každých okolností, no nie tak, že môžeme ohroziť nielen svoj život, ale aj životy nevinných ľudí. Vodič tak bude mať čo polícii vysvetľovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy