Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pristúpil k policajtovi a vyhrážal sa mu podrezaním aj zabitím. Policajt musel tasiť zbraň
Zdielať na

Pristúpil k policajtovi a vyhrážal sa mu podrezaním aj zabitím. Policajt musel tasiť zbraň

MEDZILABORCE / Pristúpil k policajtovi a vyhrážal sa mu podrezaním aj zabitím. Incident sa odohral v Medzilaborciach. Policajt musel tasiť zbraň. Kým manželka obvineného muža bráni, že neútočil, policajt argumentuje, že sa okolo neho zhŕklo asi 200 ľudí a niekto sa mu dokonca zbraň pokúsil zobrať. O obvinenom rozhodoval sudca.

"Ja môžem prisať, že je tam nevinne. On zobral zbraň, ten policajt, a tak útočil," uviedla Nataša Surmajová, manželka obvineného. "Na mestských kamerách to vidno jasne. Okolo mňa ich bolo asi 200, zo všetkých strán do mňa sácali. Zbraň som vytiahol, no mal som ju nad hlavou, na nikoho som nemieril," priblížil zasahujúci mestský policajt.

"Počas toho, ako príslušník mestskej polície vykonával služobný zákrok v prípade rušenia verejného poriadku, k nemu pristúpil a vyhrážal sa mu zabitím, podrezaním," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 48-ročného muža policajti obvinili z útoku na verejného činiteľa. Priamo z miesta ho odviedli rovno za mreže CPZ. Prokurátor navrhol, aby bol muž stíhaný väzobne.

Manželka obvineného a zasahujúci policajt sa zhodli v jednej veci - prítomnosť polície bola pôvodne nutná pre iné okolnosti. Policajt prišiel stotožniť iné osoby. Do toho sa priplietol obvinený. "On bránil mňa, na mňa ukazoval rukami a hovoril, načo sa tam pcháš, keď ty si chorá, nech ťa udrú, máš rakovinu," opísala manželka obvineného.

"Keď odo mňa odstúpili, zložil som zbraň k hrudníku, aby mi ju nikto nevzal, pretože jeden sa mi pokúšal siahnuť po zbrani," uviedol zasahujúci mestský policajt. "Agresívny muž opakovane rukou naznačoval policajtovi, že ho podreže a vyhrážal sa mu, že dlho žiť nebude," doplnila Ligdayová.

Sudca návrhu prokurátora na vzatie do väzby nevyhovel. Prijal jeho písomný sľub, že povedie riadny život a väzbu nahradil dohľadom probačného úradníka. "Zároveň súd uložil obvinenému obmedzenie spočívajúce v povinnosti vyhýbať sa konfliktným situáciám, v zákaze styku a v zákaze úmyselného priblíženia sa k poškodenému na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Muž bol teda zo zadržania prepustený na slobodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy