Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
V čakárni ambulancie polial muž benzínom svojich príbuzných a chcel ich zapáliť
Zdielať na

V čakárni ambulancie polial muž benzínom svojich príbuzných a chcel ich zapáliť

ROŽŇAVA / 54-ročný Ondrej sa v čakárni neurologickej ambulancie snažil podpáliť svoju družku Jolanu, s ktorou má deväť detí. Podpáliť chcel aj jej mamu a sestru, švagra a svoju vlastnú dcéru. Jolana s nim žije už 22 rokov a hovorí, že to boli roky plné utrpenia. Trestné oznámenie na Ondreja však doteraz nepodala.

"Každého z nás polial benzínom. Do očí, všade," priblížila Jolana Tarakošová, družka podozrivého. "Hodil zápalky, aby sme tu všetko spálili," doplnila Jolanina mama. Takto opisuje desivý incident Ondrejova družka Jolana a jej mama. "Môžem potvrdiť, že muž polial niekoľko tam sediacich osôb doposiaľ neznámou látkou a snažil sa ich zapáliť," potvrdila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Plán však, našťastie, Ondrejovi nevyšiel. Ženy duchaprítomne rozhárajúce sa plamene v čakárni udupali a ostatní pacienti ich pred agresorom ochránili. Jolana mala vzápätí v čakárni odpadnúť. Vzkriesiť ju mala jej sestra. "Oblievala som ju vodou, utierala som jej tvár," priblížila Jolanina sestra. Vydesení ľudia ostali zatvorení v čakárni a privolali políciu.

Vo svojom pláne pokračoval aj na ulici

Po tom, ako sa Ondrejovi jeho rodinu upáliť nepodarilo, vyšiel pred ambulanciu a benzínom polial aj ich auto. "Auto bolo poliate horľavinou a takisto boli horľavinou poliate aj osoby," informoval René Turenský, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Rožňave.

Takmer celú rodinu, ktorú muž polial benzínom a chcel podpáliť, previezli záchranári do nemocnice. Ondrej mal pri sebe plastovú fľašu od detského nápoja, v ktorej si benzín doniesol a ohrozoval tak svojich najbližších.

Policajti Ondreja zadržali bezprostredne po incidente a okamžite ho previezli na policajné oddelenie. "Po obhliadke miesta činu bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," uviedla Ivanová.

Policajtom sa podarilo nájsť aj fľašu s benzínom, ktorú muž zahodil ešte pred tým, ako skončil v rukách polície. Jolana tvrdí, že ju muž neustále prenasleduje, vyhráža sa jej smrťou napáda ju. Trestné oznámenie však naňho doteraz nepodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy