Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Znásilnil svoju 14-ročnú neter. Je tento rozsudok dostatočný?
Zdielať na

Znásilnil svoju 14-ročnú neter. Je tento rozsudok dostatočný?

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Doživotiu unikol o vlások. Reč je o 33-ročnom mužovi z Bánoviec nad Bebravou. Takýto trest mu hrozil podľa zásady trikrát a dosť. Má pestrú kriminálnu minulosť. Najnovšie je vo väzbe za to, že znásilnil svoju neter. V stredu 12. júla si vypočul verdikt.

​33-ročný Ivan bol v minulosti 6-krát súdne trestaný. Tentoraz má na krku obžalobu zo znásilnenia.

"Mal sa dopustiť znásilnenia na chránenej osobe, na dieťati," avizoval prokurátor. Jeho obeťou sa stala jeho 14-ročná neter. Tú prekvapil v momente, keď bola v byte sama a spala. "Maloletá sa fyzicky bránila a kričala, aj tak sa jej ubrániť však nepodarilo," dodal prokurátor. K činu sa nepriznal. V jeho neprospech však svedčí nielen výpoveď poškodenej, ale najmä množstvo stôp, ktoré policajti v byte zaistili. Jeho DNA našli na nohavičkách mladého dievčaťa. Kľúčová bola aj výpoveď znalca.

"Z môjho pohľadu ten pobyt vo väzení spĺňal takú ochraňujúcu funkciu, nie prevýchovnú. Keby som sa mal čoho chytiť, tak by tam nebola mierna prognóza, ale tam bola veľmi zlá prognóza," vyjadril sa Martin Balko, súdny znalec z oblasti psychológie.

"Bol dvakrát odsúdený za lúpež aj vydieranie," doplnil prokurátor. Podľa zásady trikrát a dosť mu hrozilo doživotie. Nakoniec dostal 25 rokov. "Čo si iné zaslúži, aj to má málo. Keď má moja dcéra traumu doteraz," povedal otec znásilneného dievčaťa. "Na druhej strane možnosť jeho resocializácie nie je podľa nej nemožná, nemožno mu dať doživotie," informovala sudkyňa. Práve preto sa podľa sudkyne doživotiu vyhol. Proti rozsudku sa odvolal tak prokurátor, ako aj obžalovaný. Vo veci tak bude rozhodovať Krajský súd v Trenčíne

Súvisiace články

Najčítanejšie správy