Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Za známku sa žiak učiteľovi pekne poďakoval – petardou, ktorú mu hodil do schránky
Zdielať na

Za známku sa žiak učiteľovi pekne poďakoval – petardou, ktorú mu hodil do schránky

PRIEVIDZA / Žiak základnej školy sa pomstil za dvojku zo správania. Učiteľovi dal petardu do poštovej schránky a nasledoval mohutný výbuch. Incident sa odohral na sídlisku Zapotôčky v Prievidzi.

"Do poštovej schránky niekto hodil petardu. Masívny výbuch, vytrhli dvierka a poškodili sklo," priblížil Vít Zajac z mestskej polície v Prievidzi. Výbuch sa v paneláku ozval krátko po 14-tej hodine. "Je šťastím, že sa tam nikto nenachádzal, lebo by bol ohrozený na živote," dodal Zajac. Explóziu počuli ľudia v širokom okolí. Vyzeralo to ako vybavovanie si účtov.

Mestskí policajti páchateľa čoskoro stotožnili. Išlo o žiaka základnej školy. "Malo ísť o petardu, ktorú tam vložil maloletý žiak. Ten bol stotožnený, k činu sa priznal. Motívom mala byť pomsta učiteľovi," ozrejmil Zajac. Siedmak sa takýmto spôsobom učiteľovi pomstil za to, že na vysvedčení dostal dvojku zo správania.

Učiteľ, voči ktorému bol útok mierený, sa na kameru vyjadriť nechcel. Urobil tak jeho syn. "To nie je normálne. Zlyhávajú rodičia," povedal syn učiteľa. "Toto bolo premyslené, len chlapci to nedomysleli," doplnil Zajac. "Určite si uvedomuje, že niekomu môže ublížiť. Treba to riešiť aj so psychológmi alebo psychiatrami," objasnila psychiatrička Darina Hrabovská.

Školáka a jeho kamarátov riešili mestskí policajti aj pred pár dňami. V nákupnom centre sa dopúšťali výtržností. "Vozili sa na kolobežkách, striekali steny," dodal Zajac. Oba prípady vyšetrujú. Škody budú platiť ich rodičia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy